• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

przeszczep AR 156 Diesel

Zapys

Nowy
Auto
Alfa 156 1.9jtd 99r.
Mam pytanie ponieważ moja kochana Bella została przeżarta przez rdze nic nie moge z nią zrobić jedyna opcja to szrot.
Wpadłem na pomysł przeszczepienia jej serca do innej obudowy.
Nadarzyła się okazja ponieważ znajomy ma samą obudowe z dobry wyposażeniem i w dobrej cenie.
I tu zaczyna się problem ponieważ jego obudowa jest po benzynie a moje serce jest dieslem.
Zastanawiam się czy można zrobić taką przekładkę i czy bedzie pasowała ??????
Prosze o pomoc

z tym pytaniem musiał byś się przejść do wydziału komunikacji. Ale wydaje mi się że nie powinno być problemu ( 156 wychodziło w Pb i ON ) o ile masz czas na przełożenie praktycznie wszystkiego i trochę więcej czasu na papierkową robotę w którą też się chyba zalicza rzeczoznawca i specjalny przegląd na którym diagnosta ma prawo i obowiązek przeczepać całe auto od emisji spalin zaczynając po hamulce światła i inne pierdoły...

Mam pytanie ponieważ moja kochana Bella została przeżarta przez rdze nic nie moge z nią zrobić jedyna opcja to szrot.
Wpadłem na pomysł przeszczepienia jej serca do innej obudowy.
Nadarzyła się okazja ponieważ znajomy ma samą obudowe z dobry wyposażeniem i w dobrej cenie.
I tu zaczyna się problem ponieważ jego obudowa jest po benzynie a moje serce jest dieslem.
Zastanawiam się czy można zrobić taką przekładkę i czy bedzie pasowała ??????
Prosze o pomoc

Moim zdaniem gra nie warta świeczki. Musisz nie tylko silnik i skrzynię przełożyć ale i osprzęt cały łącznie z elektryką, układem chłodzenia, nagrzewnicą cięgnami biegów itd, itp. Za mała wartość auta, żeby aż tyle kasy i czasu w to wkładać. Kwestia danych w dowodzie to już inna bajka.

Silnik, skrzynia, wiązki elektryczne, zbiornik z przewodami, itp do wytargania. Jeśli masz na to czas i umiejętności to działaj. Przejrzyj tematy i zdjęcia innych co swapowali. Roboty od groma. Jeśli chciałbyś to komuś zlecić to tak jak koledzy piszą gra nie warta świeczki.

Amortyzatory
Powrót