Przeróbka zegarów FL

Podziękował. Jak wynika z nagrania spory opór jednak potrafią stawić. U siebie próbowałem wyszarpać ale bałem się, że coś się złamie. Trzeba będzie zrobić drugie podejście bo jedne zegary do zabawy są.

Ktos cos slyszal o kims kto przerabia tarcze predkosciomierzy?;P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam kwestię z innej beczki.
Mój licznik jest zepsuty. kilometry nie zlicza i pan OSKP nie chce mi podbić przeglądu.

Potrzebuję wymienić licznik. 147 1.6 przed lift 105 KM bez ASRu. Licznik ma małe wyświetlacze.
Widzę, że większość liczników na wiodącym portalu aukcyjnym ma jednak duży wyświetlacz na środku.
Czy kupować i będzie to działać? W razie, gdy licznik okaże się, że jest z ASR to da się to jakoś wyłączyć? Czy trzeba zniszczyć kontrolkę?
Jakieś sugestie?
PS. Na prawdziwym stanie licznika zależy mi na końcu... I tak go nie znam.

Mam kwestię z innej beczki.
Mój licznik jest zepsuty. kilometry nie zlicza i pan OSKP nie chce mi podbić przeglądu.

Potrzebuję wymienić licznik. 147 1.6 przed lift 105 KM bez ASRu. Licznik ma małe wyświetlacze.
Widzę, że większość liczników na wiodącym portalu aukcyjnym ma jednak duży wyświetlacz na środku.
Czy kupować i będzie to działać? W razie, gdy licznik okaże się, że jest z ASR to da się to jakoś wyłączyć? Czy trzeba zniszczyć kontrolkę?
Jakieś sugestie?
PS. Na prawdziwym stanie licznika zależy mi na końcu... I tak go nie znam.

Z tym stanem licznika to nie do końca tak jest...jak kupisz z wartością mniejszą niż na poprzednim przeglądzie, albo nieznacznie większą to też może się czepiać...

Tak, ale jakimś cudem w CEPIKu nie ma wpisanego przebiegu. Ale jakoś zaskoczony nie jestem. PL.....

Z przebiegiem na liczniku jest tak, że podnieść można go mając kabel ELM327 i FES, MES.

Z większym wyświetlaczem jest tak, że powinien działać również w aucie, które fabrycznie miało ten mały ekranik.

Z ASR może być problem - spodziewałbym się komunikatu awarii ASR w postaci ikonki.

Co do ASR, to będzie wyświetlany cały czas komunikat awarii, w postaci ikonki. Przerabiałem to :)

Tak, ale jakimś cudem w CEPIKu nie ma wpisanego przebiegu. Ale jakoś zaskoczony nie jestem. PL.....

To jak nie ma info o przebiegu w CEPIK-u to skąd diagnosta wie, że licznik nie zlicza km???Powiedziałeś mu o tym w trakcie przeglądu????

Spojrzał na zegary i zobaczył same kreski. O takie: ------- :]
I stwierdził, że nie ma co wpisać i mam to zrobić.
P.

Wymieniłem przed chwilą licznik i okazał się, pomimo zapewnień sprzedawcy, w wersji z ASR. Duży wyświetlacz.
Nie chciałbym się na daremnie trudzić dlatego proszę o informację czy komunikat na wyświetlaczu znika po jakiejś chwili i czy tragedia się
stanie, jeżeli po prostu wylutuję diodę pod ikonką ASR aby nie drażniła.
P.

Przekręcam kluczyk i jest komunikat o ASRze, że drzwi otwarte, że zimno itp. wcisnę przycisk menu i wyświetlacz ustawia się w stan "domyślny" (ale czy jak będę jechał to nie wróci błąd ASR?)
A ikonka świeci permanentnie. Czy wylutowanie diody spowoduje uszkodzenie zegarów.
Sprawdziłem, że w poprzednim liczniku tam nie mam w ogóle diody.
P.

Już sprawdziłem. Komunikat "kasuję" przyciskiem [MENU] na desce rozdzielczej. Bo mam przedlifta, bez manetki od kompa.
Jedno kasowanie od błędu ASR, drugie od temperatury otoczenia, i już widok menu domyślnego. Teraz tylko w wolnej chwili wylutuję diodę z ASRem i zobaczymy czy się licznik nie wysypie.
Potem ogarnięcie wyświetlanego stanu licznika, osiowanie i problem z głowy.
Może w przyszłości nawet manetkę zmienię do obsługi wyświetlacza. ;)
P.

Witam, mam takie pytanie czy przyciskiem ,, menu " który jest na desce rozdzielczej można obsługiwać wyświetlacz licznika tak samo jak tym przyciskiem ,, set" który jest w rogalu?

Amortyzatory
Powrót