• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Przeróbka zegarów FL

lutek26

Nowy
Auto
147 FL
Podobno jest możliwość do zegarów poliftowych dołożenia samej ramki tz.tub.Bez wymiany zegarów na z przedlifta.Ktoś jest w temacie?

Mam zegary FL z tubami od przed FL. Godzina roboty. Wszystko pasuje. Jak nie będziesz mogl wyjąć zegarów z deski to rozkladaj je na czesci - ramki, szkło,obudowa.

OK ale daj mi kilka dni :)

Ale wiesz, ostatecznie zegary po FL nie urzekaja, nie ma dla mnie efektu WOW.

Też mam "tuby" z przed lifta w FL. Godzina roboty to faktycznie będzie jak zrobisz sobie jeszcze przerwę na browara:) Przeszczep jest bardzo łatwy do zrobienia, a efekt jest super!

Podepnę się pod temat, jako że próbowałem ostatnio wyciągnąć swoje zegary z deski i... no własnie, nie dało się. Kierownicę ustawiłem maksymalnie w dół i do siebie, ściągnąłem nawet obudowę kierownicy. Próbowałem pod różnymi kątami, w prawo, w lewo, w górę - nie wyjdzie. Mam przedlifta, tak jak pod avatarem. Może jakieś podpowiedzi, skoro jesteśmy przy temacie wyciągania zegarów? ;)

Mały śrubokręt plaski i zdejmujesz po kolei czesci zearow. Ramkę,tuby,szkło... Zegary zrobia sie krótsze i wyciągniesz je bez problemu. Trzeba po kolei podważać zaczepy.

Nie wiem jak w wersji przed FL ale po FL zegary wychodzą bez rozbierania ich na części pierwsze i bez odkręcania kierownicy. Sam ostatnio wyciągałem bo tez zmieniałem w swojej na tuby i zegary od GT

Mały śrubokręt plaski i zdejmujesz po kolei czesci zearow. Ramkę,tuby,szkło... Zegary zrobia sie krótsze i wyciągniesz je bez problemu. Trzeba po kolei podważać zaczepy.

Dzięki wielkie za podpowiedź, zajmę się tym w wolnej chwili. BTW. wtyczkę w jakiś konkretny sposób trzeba odblokować, czy po prostu mocno pociągnąć? Szukałem, ale albo nikt nie miał problemu z wtyczką albo ja nie znalazłem :D

Zapomniałem dopisać. ASR mam na tym zdjęciu wyłączony. Kolor srebrnych plastików mam zmieniony na ciemniejszy. Koniczynkę kupiłem na Allegro (to ta z aliexpress).

To i ja dodam zdjęcie swoich zegarów. Tuby i tarcze przełożone z licznika od GT

12.jpg

Przełożone [emoji1] .Ktoś przekładał również chromowane ramki od wody i paliwa?

Ostatnia edycja:
Wkładasz normalnie na wcisk. Nie trzeba nic kleić. Miałem dylemat przy przekładaniu tub, bo zauważyłem, że nie mam właśnie ramek na "paliwie i wodzie". Myślałem już, że ktoś tutaj przede mną grzebał :-/ Obręcze przełożyłem ale niepewność związana z odkrytym brakiem trochę mnie gryzła. Skoro o tym piszecie tzn. że tak było fabrycznie. Od razu mi lepiej:)

Amortyzatory
Powrót