Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To najpierw napraw samochód, a potem bierz się za zaslepianie i usuwanie, bo jazda z palacą się marchewą może się źle skończyć...
tak błąd jest na 100% przez niesprawny egr.maly_777 napisał:Zaślepka wystarczy 1 i to spokojnie nawet 1mm.
Wnioskuję że samochód ma błąd właśnie przez EGR..
W każdej chwili do EGRu może dojść inna awaria która nie bedzie sygnalizowana (a raczej bedzie tylko ty ją zignorujesz bo marchewa świeci się non stop) np. lejący wtryskiwacz i masz poważne kłopoty. W twoim silniku to albo kupujesz sprawny EGR (zanim to zrobisz to sprawdź elektromagnes), albo wycinasz programowo EGR z soft, a zaslepianie pełną zaślepką i jazda z marchewą jest niedopuszczalne....Dlaczego jazda z palącą marchewką może się źle skończyć?
...
Masz racje.Myślę w tym temacie,a do tej pory mam tylko częsciową.W każdej chwili do EGRu może dojść inna awaria która nie bedzie sygnalizowana (a raczej bedzie tylko ty ją zignorujesz bo marchewa świeci się non stop) np. lejący wtryskiwacz i masz poważne kłopoty. W twoim silniku to albo kupujesz sprawny EGR (zanim to zrobisz to sprawdź elektromagnes), albo wycinasz programowo EGR z soft, a zaslepianie pełną zaślepką i jazda z marchewą jest niedopuszczalne.
u mnie MES tworzy w .dat wiec rozumiem ze rozszerzenie mam zmienic recznie i wpisac z palca?maly_777 napisał:
Przepływomierz podłączony?