• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przepływomierz od jtd

Ogólnie, zgodnie ze sztuką, z tego co mi wiadomo taka wkładka po wymontowaniu się potrafi rozkalibrowac, a Bosch ma swoje procedury na powtórną kalibrację i nie zaleca wykrecania wkladek. Ale tak jak mówię, to pewnie oficjalne stanowisko Boscha gdzieś tam zaslyszane, wszyscy wiedzą jak to działa w praktyce.

Nie każdą przepływka ma wymienna wkładkę do wersji 150km wkładka jest na stałe w obudowie.

nie prawda

To dlaczego ja mam wymienna, a mam wersje 150km?

bo masz cf3, cf4 ma zatopioną

Ogólnie, zgodnie ze sztuką, z tego co mi wiadomo taka wkładka po wymontowaniu się potrafi rozkalibrowac, a Bosch ma swoje procedury na powtórną kalibrację i nie zaleca wykrecania wkladek. Ale tak jak mówię, to pewnie oficjalne stanowisko Boscha gdzieś tam zaslyszane, wszyscy wiedzą jak to działa w praktyce.

to jakaś ściema... Reset parametrów autoadaptacyjnych można wykonać ale to nic nie zmieni.

Wiem, że banał, ale robiłem to dzisiaj na dworze z lekką gorączką i trochę mnie wuj strzelał jak się okazało, że jednak rozkręciłem auto na marne ;)
Mam zestaw kluczy ze wszystkimi torxami ALE 6 ramiennymi standardowymi z dziurką ;) tu są zastosowane 5 ramienne... Wszystko by uprzykrzyć życie ;) nie widziałem jeszcze zestawu kluczy standardowego z bitami na 5 ramienne torxy ;) ale może mało widziałem. jeszcze gdzieś są takie montowane?

Jeszcze jedno pytanko co do samych wsadów od przepływomierzy, a mianowicie gdzieś się spotkałem z opinią, że bosch nie sprzedaje samych wkładek tylko kompletne przepływki. Jest to prawda? Na allegro można kupić samą wkładkę, rzekomo oryginalną z gwarancją itp boscha więc jak to jest?

Torxy 5-ramienne z dziurką można powiedzieć że są "zarezerwowane" np dla warsztatów w celu zabezpieczenia manipulacji przez użytkownika, w tym przypadku kierowcy i zmuszenia go do odwiedzenia Autoryzowanej stacji ;)

też się ździwiłem przy próbie wykręcenia wkładu przepływki, swoją drogą Pierburg sprzedaje też same wkłady bez obudowy, poniżej link do sklepu który sprzedaje te torxy, w castoramie itp nie znajdziesz ich, raczej w sklepie z typowo nastawionym na sprzedaż narzędzi, lub możliwe że w jakimś sklepie motoryzacyjnym:

https://www.mloteczek.pl/pl/p/Zestaw-kluczy-TORX-5-katny/193

U mnie ten przepływomierz nie pasuje ze wzgledu na wtyczkę.... U mnie jest 5 pin a tam 4 pin. NIestety cały układ szczelny ale przy mocniejszym depnięciu zapala się kontrolka silnika.Gaśnie sama po którymś uruchomieniu ale zapisuje błąd pzepływomierza.Dziwne że gdy jezdzę jak emeryt żadnego błedu nie ma.Wystarczy raz przycisnąc i błąd się zapala... Odpięcie przeplywki nie skutkuje niczym.Auto tak samo się rozpędza nie kopci ani nic.Tak samo po usunięciu błędu zapisanego. I dlatego naazie nie wymieniam skoro nie ma żadnej róznicy

Pierburg sprzedaje same wkładki ...
Do przepływki 0280218019 wkładka Pierburga jest 4 zł droższa w hurcie niż przepływomierz Boscha :)

Amortyzatory
Powrót