• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przepływomierz i2s a bosch

luki041

Nowy
Auto
147FL 1.9 jtd 16v
Witam.
W swoim autku miałem zamontowany wkład przeplywomierza i2s lecz silnik zaczął przydymiac na czarno, az w koncu przepływomierz calkowicie odmówił współpracy postanowiłem zakupic nowy wklad do przeplywki tym razem oryginalny boscha i autko teraz co prawda nie dymi, ale nie zbiera sie tak jak na przeplywce i2s i nie wkręca się tak ładnie na obroty. Odnosze też wrażenie, że więcej pali.. Zareklamowalem przeplywke gdyz myslalem, ze jest wadliwa, ale na innej identycznie.. Czy to możliwe, ze przeplywomierze i2s są o wiele lepsze od tych boscha?

A tutaj dałeś mi do myślenia. Też miałem i2s tak przyjechał z Niemiec. Po wywaleniu błędy P1238 odnośnie mas powietrza, zamówiłem Bosch jak się okazało problem z egr-em. Myślałem że moc "zpowszedniała". Ale mam starą przepływkę więc jak się znajdzie jakaś chwila spróbuje je podmienić.

Takie odczucia można sobie wsadzić między książki. Zrób logi w FESie/MESie i sprawdź masy powietrza podawane przez przepływomierz. Swoją drogą na jakiej podstawie reklamowałeś przepływomierz?

Takie odczucia można sobie wsadzić między książki. Zrób logi w FESie/MESie i sprawdź masy powietrza podawane przez przepływomierz. Swoją drogą na jakiej podstawie reklamowałeś przepływomierz?

Zrobię jak przyjdzie nowy przewód, stary gdzieś się zawieruszył.
Zareklamowałem z pewnością iż posiada jakąś wadę fabryczną. Sklep bez zająknięcia wymienił na nową.

Amortyzatory
Powrót