• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Przepływomierz Bosh vs Magnetti Marelli

Klakierr

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145, 1.9JTD, 2000r.
Przepływomierz Bosch vs Magnetti Marelli

Cześć! Mam pytanie (takie jak w temacie), który wybrać? Bosch (0280218019) - pierwszy montaż, gwarancja jakości VS Magnetti Marelli (AMMQ19617) czyli również oryginalna, markowa część, jednak o 100zł tańsza. Warto?
A może to to samo? Tylko w innych pudełkach? Macie jakieś doświadczenie?

[Edit]
Już znalazłem odpowiedź.
Jeśli kogoś w przyszłości interesowałoby to samo zagadnienie: TAK Magnetti Marelli i Bosch to to samo:
2013-07-08_104906.jpg
Temat do zamknięcia.

Ostatnia edycja:
To chyba nie to samo. Zamawiałem MM i po 2-3 miesiacach padaly. 2 razy wymienialem, teraz musze odeslac juz jako zwrot. Za to zalatwilem sobie wkladke bosch z numerkiem 044 (diesel) na koncu zamiast 030 (ktora jest w moim 1.4) i przeżyła kilka razy dlużej. Jednak bosch to bosch.

TAK Magnetti Marelli i Bosch to to samo:

Przyglądnąłem się zdjęciu zamieszczonemu przez Ciebie. Sugerujesz, że dostałeś Magnetti Marelli w pudełku Bosch'a. Coś mi tu nie gra...

Mam nadzieję, że zapłaciłeś za Magnetti Marelli, a nie za Bosch'a!!!

Ostatnia edycja:
Nie zapłaciłem nic, to zdjęcie dostałem z allegro z aukcji dot. przeplywki bosch'a.

Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2

Wydaje mi się że jednak MM i Bosch to nie to samo. Mam przepływki z numerem 0 280 218 019 po 98 zł jakby ktoś chciał.

Przepływki z zamiennika . Ori są droższe.

Jeszcze jak miałem 1.6 TS wymieniłem przepływomierz właśnie na Magneti Marelli (kosztował zdecydowanie mniej od Boscha) chodził przez 1,5 roku elegancko, a jak później to trzeba by zapytać nowego właściciela ;)

MM kojarzy mi się pozytywnie, jak ogarne priorytety, to zabiore się za to.

Ja bym boscha pchał - co widziałem MM albo jakiś inny wynalazek jak podłączałem pod komputer, to słabo działał ^^

Ja mam przepływke boscha 0 280 218 019
urzywana bo mam cała 146 z 2000r na czesci jak by ktos potrzebował i moge sprzedac za 50zł plus wysyłka 100% sprawna

- - - Updated - - -

JEST CAŁA NA CZESCI vh289_DSC07103.JPG

hd912_DSC07106.jpg 1.6 TS

Sorry, ale ten spam w każdym temacie zaczyna mnie wku...rzać bardzo. Proponuje BANa dla tego pana. Jeśli nie rozumie zasad forum to powinien je opuścić.

Za co ze koledze chce sprzedac przepływke ?

Yhy, temat "sprzedam" istnieje w innym dziale. To co wstawiasz (w KOLEJNYM) temacie to spam.

Amortyzatory
Powrót