• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przepływomierz alfa 147

corneli1

Nowy
Auto
AlfaRomeo 159 jtd 16v
Witam

Wymieniłem dziś przepływomierz(zamiennik ) i problem polega na tym ze autko bardziej kopci niż wcześniej

Po za tym zauważyłem ze w przewodzie z turbiny do przepływomierza jest olej ,turbina jest nowa to skąd ten olej ?

Jak przepływka to tylko oryginał czyt. BOSCH nr 0 280 218 120 ( przerabiałem zamienniki u siebie i na sam koniec i tak stanęło ma BOSCH`u, u Ciebie siedzi pewnie ta sama co u mnie, widzę że silnik ten sam 16v 140 KM więc numer powinien być OK ), a olej w przewodzie filtr powietrza / przepływomierz - turbina pochodzi najprawdopodobniej na 80 - 90 % z samej turbiny = turbo do regeneracji.

Ja kupiłem zamiennik firmy MaxGear. Zniknęła turbodziura, a dałem tylko 220zł

ok koledzy ale jeśli wyczyszcza odmę to przecież problem się nie rozwiąże.... bo wcześniej czy później olej i tak dostanie się do przewodu łączący turbinę z przepływomierzem

czy może się mylę ?

Ostatnia edycja:
Jaki zamiennik?

Nic nie zrobisz. Tam będzie olej, w końcu to odma. Możesz ją dać na zewnątrz ale będzie kapalo pod autem.

Amortyzatory
Powrót