Przelotowy wydech

MarCzo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witajcie, mam Alfe 147 1.6ts 105 kucy, mało znalazłem tematów o przelocie do tej wersji, mam trochę rur w domu i pomyślałem, że może bym je wykorzystał do zrobienia jakiegoś przelotu, chce pierw wywalić środkowy tłumik, zmieni się coś prócz troszkę głośniejszej pracy, jakiś wzrost spalania ? A drugie pytanie, końcowy tłumik jako przelot i środkowy tak samo, jaki by to miało wpływ na spalanie czy też moc silnika, nie mówię tu o wzroście a o spadku. Temat proszę brać trochę z dystansem. Pozdrawiam.

Kolego , jak dobrze widze jest to silnik benzynowy wolnossący więc każde modyfikacje wydechu wypadają na plus w mocy aczkolwiek na takiej mocy jaką twój silnik dysponuje nie odczujesz różnicy. Jeżeli wywalisz katalizator , środkowy i na końcu wstawisz jakiś przelotowy końcowy to myślę że 5 koni ci urośnie ale jakim kosztem :) Zależy co chcesz uzykać moc czy dźwięk. Jak moc to tak jak mówie , deCAT ----> środkowy też wyjazd----> jakiś końcowy musisz mieć bo będzie za głośno i dźwięk chujowy jak kosiarka. Jak na dźwięku ci zależy to zostaw wszystko , tylko zamiast swojego ori końcowego wstaw przelotowy basowy ( można też jakiś środkowy przelotowy dać). Najgorsze co może być na drogach to gnojki w syfikach na prostej rurze 2,75 cal ,but w podłoge i wszyscy się oglądają gdzie koszą trawę , o osiągach już nie wspomne(1.4 hahahha).

Pomysł jak najbardziej dobry, brzmienie w aucie dużo daje, a co do spalania to wszystko zależy od Twojej jazdy :D

Kolego , jak dobrze widze jest to silnik benzynowy wolnossący więc każde modyfikacje wydechu wypadają na plus w mocy aczkolwiek na takiej mocy jaką twój silnik dysponuje nie odczujesz różnicy. Jeżeli wywalisz katalizator , środkowy i na końcu wstawisz jakiś przelotowy końcowy to myślę że 5 koni ci urośnie ale jakim kosztem :) Zależy co chcesz uzykać moc czy dźwięk. Jak moc to tak jak mówie , deCAT ----> środkowy też wyjazd----> jakiś końcowy musisz mieć bo będzie za głośno i dźwięk chujowy jak kosiarka. Jak na dźwięku ci zależy to zostaw wszystko , tylko zamiast swojego ori końcowego wstaw przelotowy basowy ( można też jakiś środkowy przelotowy dać). Najgorsze co może być na drogach to gnojki w syfikach na prostej rurze 2,75 cal ,but w podłoge i wszyscy się oglądają gdzie koszą trawę , o osiągach już nie wspomne(1.4 hahahha).

No właśnie niby na plus, ale gdy urwała mi się ta obejma która łączy tłumik końcowy z resztą, to wydawało mi się, że tej mocy powinno przybyć, a stało się na odwrót, mocy ubyło, a prędkość maksymalna to takie 120 bo przy 4tyś obrotów alfa chodziła prawie jak na odcinie :D dlatego myślę napisze temat, żeby nie było że zrobię ten przelot a będę tylko pierdział na wiosce 90km/h :D spróbuje będę działał, na przybyciu mocy mi nie zależy, bardziej dźwięk i aby moc była taka sama, wstawię przelot za środkowy i za tłumik końcowy prostą rurę zobaczę jak się będzie zachowywał.

- - - Updated - - -

Pomysł jak najbardziej dobry, brzmienie w aucie dużo daje, a co do spalania to wszystko zależy od Twojej jazdy :D

A to to już swoją drogą :D wiadomo, że wtedy się więcej gazuje żeby orgazm dla uszu był :D

Kata zostaw, wywal środkowy i końcowy tłumik i już będzie miał różnicę w dźwięku, ewentualnie, wywal środkowy tłumik + końcowy jakiś raggazon albo coś innego, żeby rasowo brzmiało :)

Amortyzatory
Powrót