• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przełacznik zespolony kierunkowskazy

bartezz28

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
Witam posiadam dwa przełączniki zespolone i bawiłem sie zakładaniem i rozkrecaniem tych przełaczników i dalej nie odbijaja kierunki... łapki całe tuleja biała oki sam nie wiem co jest nie tak im dłużej robie belle tym bardziej ją kocham:)

prosze o porade... bo nie jest możliwe zeby dwa przełaczniki zespolone były za przeproszeniem h....

Niestety to częsta przypadłość w 166. U marka w temacie masz opisane jak to naprawić.

hmm to tak wiem ale to kazda uzywka jest lipna ?? gdzie u marka jest szukałem albo jakoś nie moge znalesc

ogólnie to na te wąsy wystające z pająka trzeba nakleić kawałek np kart płatniczej (itp) tylko tak abu owinąć cały ten ząbek. Ja u siebie nakleiłem tylko na poziomą część i czasem i tak nie odbija. Najgorzej jest zazwyczaj z prawym kierunkiem przez nasze kochane ronda.

Ostatnia edycja:
Problem polega na tym że ta biała tuleja jest do du..y. Jakaś plasticzana bo raz że wycierają się te powierzchnie przełączające to jeszcze rozbija się ta tuleja. Metoda z drugiego linka jest na telepiącą się tuleję ale nie zawsze to rozwiązuje problem - testowałem. Link pierwszy to druciarnia :) ja bym tak krowy na polu nie uwiązał :sarcastic:
Dlatego sumarycznie rzecz biorąc najlepiej jest zrobić po mojemu bo jakbyś wytelepanej tej tulei nie miał to powiększone wąsy, ząbki wajchy załatwią sprawę. Kwestia tylko wyczucia grubości.

juz zrobiłem plastik z karty kredytowej:) jednak masz łeb jak sklep:) ja zrobiłem tak jak pisałem tuleje owinąłem taśmą i nasmarowałem i nie zdało egzaminu a ty masz same te plastiki czy jeszcze na klina masz taśme??

mimo ze teraz dużo miałem do zrobienia to trzeba kochać te auta wczesniej miałem golfa IV 130 tdi i vectre b to bella sie jedzie na wypasie:)

bo mam dwa przełaczniki i kazda biała tuleja ma luz.......

Z tuleją nic nie robiłem, telepie się dalej. Ale te pazurki mam zrobione.

Marek to zawodowy konstruktor. Jeżeli makaroniarze coś zje..ali przy projektowaniu tego auta to On predzej czy później temat ogarnia i usprawnia. Zrobił dużo dobrego dla społeczności 166:beer:

wysłane z WC

długo temu to robiłeś??

marek to stary wyjadacz zawsze się udziela i pomoże to jest miłe:)

ale jak ja węjde wprawę to też będę pomagał ile będę mógł:)

Mam tak od powstania tamtego opisu. Czyli 1.5 roku. Teraz zrzuciłem kierę do obszywki i po tym czasie ta moja robota się nie zużyła.

Mam rozwiązanie Marka zrobione przy okazji wstawienia tempomatu, działa świetnie. :)

Amortyzatory
Powrót