• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przełacznik panel sterowania szyb pomocy

J

jamajczyk85

Guest
Witam.
Mistrzowie proszę o pomoc. Zepsuł mi się panel sterowania szybami od strony kierowcy . Przeszukałem temat i ku mojemu zaskoczeniu jest towar bardzo mało dostępny a co gorsze bardzo drogi.
Proszę o pomysł czym zastąpić lub kupić te białe plastiki które są pod przyciskiem .
Jeszcze jedno pytanie czy jak zakupie np podnośnik z prawych drzwi to te plastiki będą takie same.
Porównałbym wielkościowo plastiki z lewej i prawej strony jednak nie mam ani jednego z lewych drzwi.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

ok dobry pomysł tylko problem jest w długości tego wkładu

Mozesz kupic uzywany z kazdej strony te małe plstiki są takie same, tylko należy rozbierać powoli aby nie pogineły

Ja to kiedys kupowalem nowe, bo moje sie rozwaliło w drobny mak. Ale pamietam ze zanim zdecydowalem sie kupic nowe to kupilem uzywke z anglika za 60zł. Zupełnie nie pasowało ale chociaż mozna było szyby zamykac. Jutro sprawdze czy nie został mi ten zepsuty panel albo ten z anglika, to bym Ci wysłał elementy.

Witam. Byłbym wdzięczny za wysłanie jakoś się odwdzięczę. Nie chce kupować całego przełącznika z powodu 8 czy 10 kołków.

Witam. Byłbym wdzięczny za wysłanie jakoś się odwdzięczę. Nie chce kupować całego przełącznika z powodu 8 czy 10 kołków.

Przepraszam Cię strasznie, ale nie mam tych koleczków. Ktoś u mnie w domu podczas remontu to przekladał z miejsca na miejsce, a że to było rozłozone na czesci pierwsze to te "patyczki" gdzies zginęły;/ Spróbuj moze kupic rozwaloną używkę, albo czesc z anglika to byś tylko 'patyczki" przełożył.

ja u siebie wykorzystałem pineski i działa :O

dzięki za podpowiedz tak spróbuje

- - - Updated - - -

Przepraszam Cię strasznie, ale nie mam tych koleczków. Ktoś u mnie w domu podczas remontu to przekladał z miejsca na miejsce, a że to było rozłozone na czesci pierwsze to te "patyczki" gdzies zginęły;/ Spróbuj moze kupic rozwaloną używkę, albo czesc z anglika to byś tylko 'patyczki" przełożył.

Nie przepraszaj, spoko pokombinuje za koledzy radza albo z pinezkami albo z patyczkami od lizaków
dzieki za pomoc

Odkopię trochę temat. Panowie mam problem z panelem sterowania. Pourywały mi się zaczepy w które wchodzi przycisk otwierania szyb, do tego urwał się z jednej strony zatrzask na guziku. Moje pytanie brzmi, czy ktoś na Śląsku lubi zajmować się takimi pierdułkami i czy wogóle da się coś z tym zrobić ? W grę wchodzi pewnie jakieś lutowanie,klejenie itd. Nie uśmiecha mi się wydawać ponad 400 zł za nowy panel.. Oczywiście wiem że nikt kto by się mógł podjąć tego nie zrobił by tego za darmo :) Pomoże ktoś ? Z góry dzięki.
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMAG0758.jpg
    IMAG0758.jpg
    50.2 KB · Wyświetleń: 168
  • IMAG0759.jpg
    IMAG0759.jpg
    48.4 KB · Wyświetleń: 170
  • IMAG0760.jpg
    IMAG0760.jpg
    47.1 KB · Wyświetleń: 178
U mnie na jednym guziku też urwane były zaczepy (jak kupiłem samochód).
Rozebrałem pilot, podkleiłem miedziany drucik (jak do grotów do lutownicy), użyłem jakiegoś dwuskładnikowego mocnego kleju. Pilot po takiej naprawie śmiga już czwarty rok (lub nawet dłużej).

Zawsze można kupić jakiś panel na alledrogo, i podmienić. Ale po co, skoro można to naprawić mając minimum umiejętności manualnej.

Amortyzatory
Powrót