Przełącznik panel sterowania szyb alfa 147

Klochu

Nowy
Auto
Alfa 147 i 156 Lift
Witam mam do was prośbę.Mam problem ze sterownikiem szyb.Zaśniedziała mi płytka sterująca z tego panelu,czyściłem ale nie pomaga,jak dostaje trochę wilgoci to głupieje gdyż rozłancza opuszczanie i podnoszenie szyb,nie daje sygnału do czujnika temperatury w lusterku co prawdopodobnie powoduje bład odczytu komputera(przynajmniej tak wnioskuje gdyż podłanczałem pod komputer i taki bład mi wyskakuje za każdym razem więc musi to byc z tym powiązane) i ciepły nawiew i klima załancza se po jakimś czasie dopiero no i nie otwiera sie bagaznik.Wiecie gdzie można kupic taki sterownik uzywany? Bo nowy to cena az 680 zł.Chyba że macie inne pomysły jak to naprawić?Pozdrawiam

Może byc cięzko z jakims zamiennikiem bądź używką. Mój tez sie kiedys rozsypał i u "taniegofiata" kupowalem za okolo 500zł jak dobrze pamietam.

Dzięki za info. Przejrzałem, niestety nie mają w ofercie, także nadal w lesie jestem. Coś obiło mi się o uszy że sa osoby które to w jakiś sposób regenerują. mam nadzieje ze ktoś się zgłosi albo kogoś uda mi się znależć wreszcie.

I jak Klochu, zrobiłeś coś z tym sterownikiem? Bo mi dzisiaj padł zupełnie (licznik przebiegu miga, żadną szybą nie ruszę, bagażnika nie otworzę, brak ciepłego powietrza z nawiewu, brak temperatury na wyświetlaczu).

Przeczyść styki modułu środkiem KONTAKT S oraz usuń pozostałości po ww. środku KONTAKTEM U lub zwykłą szmatką. Powinno pomóc.

Niestety, kontakt dziś zakupiony, styki przeczyszczone ale dalej to samo. Ktoś już tam musiał wcześniej coś grzebać bo środek modułu podklejony jest taśmą izolacyjną :/ i teraz pytanie: gdzie taki panel mogę najprędzej kupić w normalnej cenie? Chyba że da się to jeszcze jakoś naprawić...

dziwnym trafem pokazał się taki na aledrogo.Kilka dni wcześniej podczas dyskusji o nadkolach był wysyp ofert z nadkolami ;)

A czy orientuje się ktoś czy ten panel spasuje z wersji trzydrzwiowej?

Powinien bo w tylnych drzwiach masz nastepny dodatkowy modul. Ale niech sie ktos inny wypowie bo akurat ja mam wersje 3 drzwiowa

Z anglika to na pewno bedzie pasowal bo strona drzwi nie powinna miec znaczenia

Jeśli mówisz o panelu sterowania szyb to nie będzie pasować od anglika bo strona drzwi właśnie ma znaczenie.. w angliku sterowanie jest jakby odbiciem lustrzanym i u siebie w drzwiach nie zamontujesz..

Jeśli chcesz to mam na sprzedaż za 150zł panel używany.. sterowanie szybami działało.. problem był że coś nie stykało to pokrętełko od lusterek.. więc jak coś możesz z dwóch złożyć sobie sprawny komplet.. Jak jesteś zainteresowany to daj znać.. pójdę do piwnicy fotki porobię jak trzeba..

A no rzeczywiście. Zapomnialem ze to nie jest krztalt prostokata tylko ze ma wyciecie na raczke

No a gdyby się przełożyło elektronikę z anglika a górny panel zostawiło?

Nie wiem jak z wersją ale sam od mojej 3d alfy mam 3 takie sterowniki bo lubią się psuć. Jak nie lusterka, to szyby albo całość

nie,nic z tym modułem nie zrobiłem,autko sprzedane,kupujący wziął z uszkodzonym.Nowy ok 600zł kosztuje a używane ciężko znależć.

A jak odepne modul ten otwierania szyb by go wyczyscic to w bodym nic nie pomiesza sie ? Bo mi mruga licznik juz przebiegu i mam uszk prawy przycisk (poprostu lata) od otwierania prawego okna. Czasem otworzy sie samo okno prawe. A lewe i prawe zamekam klikajac na raty. wersja 3 drzwi.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Co do mrugania licznika to jedź do komputerowca niech ci zrobi osiowanie go ;)

Ja już nie raz wypinałem ten czujniki i komputerowi nic się nie mieszało, a warto je czyścić bo lubią się psuć :)

Od miesiaca mam ta alfine i Zonka jezdzi a ja weekendowo i dopiero poznaje go. Wlasnie bd musial jechac jak zrobie przelacznik do kogos zeby zrobil to osiowanie a jak nie to kupie kabel na canie i bd uczyl sie osiowania hehe. Powiedzcie mi bo autko bylo bite z przodu widac bo jest zastepcza tablica znamionowa i tak przygladalem sie wentylatorowi jest wpiety jeden tylko wentylator wszystko chodzi klima tronic i itp czy body ma wglad rowniez na osprzety silnika ? Tzn czy moze widziec ze jeden wentylator jest odpiety ?. Bd musial to tez zrobic ogolnie ale to mankamenty. A zeby kulic 147 ladna to nie lada gratka . . Silnik igla to cieszy.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót