• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przekręcone panewki, a krzywy wał.

qdlacz007

Nowy
Auto
33 16V
Witam czy jak wał przekręcił się na dwóch panewkach to jest duże prawdopodobieństwo że się wykrzywił bądż skręcił?? Przekręcone cylindry to 2 i 3. Poza tym panewki moim zdaniem jakoś dziwnie są wygniecione ponizej zamieszczam kilka fot prosze o jakąs diagnozę.A do tego mam jeszcze pytanie co do sprawnych panewek na wszystkich są jakieś jaśniejsze plamki, przez które panewki stają się lekko chropowate. Co to moze być?? Podejzewam że moze ktoś wlał jakiegoś Syfu ( ceramizera) ?? Ponizej panewki korbowe głównych jeszcze nie wyjmowałem.

Nie sądzę, abyś miał wygięty wał, moje panewki wyglądały zdecydowanie gorzej :wink:
Jedyne co musisz sprawdzić to jak bardzo wał jest przytarty.

No ja niewiem czy da radę to szlifowac jak zaniose do szlifierza to mi powie:) musze wyciagnąc tylko jkeszcze ejden z drugiego silnika zeby miec na zapas w razie co :DDD

wiem, ze pewnie było to już kilka razy ale od jakich silników pasuje wał do 1.8 ts?

Amortyzatory
Powrót