[159] Przekładka foteli na elektryczne

Nie ma problemu z podpięciem foteli pod jakiekolwiek zasilanie. Ale przy pamięci nie beda dzialac lusterka.

Czy może wypowiedzieć się ktoś kto to zrobił?
Pozdrawiam.
- Rafał

Wyciagalem fotele do czyszczenia, mam fotele z ręczną regulacja i bez podgrzewania, w podłodze są 2 kostki, od fotela wychodzi tylko 1 kostka druga pozostaje wolna, czy ta wolna kostka jest od podgrzewania fotela?
attachment.php

Załączniki

• IMG_20150107_144139.jpg
    IMG_20150107_144139.jpg
    118.4 KB · Wyświetleń: 679
Wyciagalem fotele do czyszczenia, mam fotele z ręczną regulacja i bez podgrzewania, w podłodze są 2 kostki, od fotela wychodzi tylko 1 kostka druga pozostaje wolna, czy ta wolna kostka jest od podgrzewania fotela?

80% tak. Trzeba tylko sprawdzić miernikiem odpowiednie piny (kolory przewodów) aby się upewnić.

jak wyciągnąć przednie fotele, męcze się niemiłośiernie i nie wiem jak to mam zrobić :mad:

Odkręcasz dwie śruby z tyłu fotela. Po odkręceniu przesuwasz fotel do tyłu (nie na prowadnicach tylko cały) i już ;)
Czy są to dwie torxowe śruby na końcu prowadnic? Jeśli tak, to jak najłatwiej sobie z nimi poradzić, bo u mnie siedzą jak zabetonowane...

Czy są to dwie torxowe śruby na końcu prowadnic? Jeśli tak, to jak najłatwiej sobie z nimi poradzić, bo u mnie siedzą jak zabetonowane...

Ja za pierwszym razem tez się męczyłem. Fotel do przodu dobra grzechotka i powinny puścić. U mnie były klejone pewnie fabrycznie.

Wczoraj odkręcałem fotole, idą trochę ciężko bo są wkręcone na Loctite aby zabezpieczyć śruby przed samoczynnym odkręceniem.

Nameczylem się okrutnie... Faktycznie klejone i mocno siedzą. Teraz rozbiórka fotela i mam nadzieję naprawa mat grzewczych :)

Ma ktoś schematy podłączenia foteli elektrycznie sterowanych i grzanych ? Nie mam elearna, może ktoś jakieś zrzuty posiada albo pdf?

Z góry bardzo dzięki :)

Czy w wersjach z elektryczną regulacją foteli, podczas odsuwania fotelu do tyłu, oparcie stawia się bardziej do pionu?
Pozdrawiam.
- Rafał

By się nie musiały ręce wydłużać?

pzdr, tadzikpl

Użyj pamięci do odsuwania to będą Ci się nawet lusterka odsuwać :sarcastic:

Amortyzatory
Powrót