• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] Przejściówka OBD na 3 PINy

• Autor wątku Autor wątku Xofer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Xofer

Nowy
Auto
Giulia Veloce, Giulietta
Mam taką przejściówkę: http://pmfactory.nazwa.pl/zdjecia tas/adaptery/adapter-fiat-3-pin-przejsciwoka-obd2-na-obd1.jpg + FiatMultiEcuScan i licencję.

Co z dwoma kablami + i - przy przejściówce, pod co je podłączyć ? Bo wpinając samą wtyczkę adapter się zgłasza, MultiEcuScan widzi, że kabel jest podłączony ale nie łączy się z autem. Nadmieniam, że nigdzie nie podpiołem się + i -, zostawiłem je luzem bo generalnie pod co jak wszędzie plastik ?

Pod akumulator.

Kabelki mogą okazać się za krótkie. Ja swój przerobiłem na dłuższe kabelki pod krokodylki lub wtyczkę do zapalniczki.

Ostatnia edycja:
No tak myślałem, ale to kawał drogi do okoła auta bo aku w bagażniku :P

Dodano po 3 minutes:

Jutro zorganizuje 5 metrów kabla :P i podłącze pod aku :D

Ostatnia edycja:
Czarny pewnie wystarczy do masy, czerwony pod 12 volt. Trzeba poszukać napięcia pod maską. A ja u siebie nie mogę nawet znaleźć złącza diagnostycznego :)

Czarny pewnie wystarczy do masy, czerwony pod 12 volt. Trzeba poszukać napięcia pod maską. A ja u siebie nie mogę nawet znaleźć złącza diagnostycznego :)

Złącze diagnostyczne jest w schowku w środku auta więc najszybciej i bez kombinacji będzie podłączyć się pod aku.

Ja słyszałem że niby od strony pasażera, gdy siedzimy na fotelu, to po lewej stronie (przy lewej nodze) pod tym obiciem...

W sumie z tego co widziałem to wszyscy macie rację, tych złącz jest kilka, wszystkie identycznie wyglądają, jedno jest przy lewej lampie, drugie w okolicach bezpieczników, kolejne za schowkiem, w bagażniku przy alarmie jeszcze jedno. Pytanie czy wszystkie robią to samo, czy służą do czego innego.

Z mojego doświadczenia wynika, że przeznaczenie jest różne. Silnik, ABS, poduszki, ...

A ktoś wie może gdzie jest wtyczka od poduszek? świeci mi kontrolka od poduch od kiedy kupiłem i chciałbym się jej pozbyć(uprzedzam pytania - poduszki są, auto było uderzone ale lekko, przednia belka tylko,nie wymieniana nawet,została wyprostowana przez kogoś całkiem sprawnie i poduszki całe sprawne zostały założone)

Jeszcze tej nie sprawdzałem, ale sprawdzę, dzięki

Amortyzatory
Powrót