• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Przegub wewnętrzny

A czy ten z Allegro, firmy GKN Lobro będzie dobry? Czy lepiej dołożyć i kupić ten Metelli?

Oj niewiem musisz pytac dalej, ja bym kupil INA, SNR, albo oryginal. Bardzo slabe sa te przeguby tez bede kupywal z lewej strony podczas ruszania auto drga i przy mocnym wcisnieciu tez, z prawej wymienilem na uzywke z calym kielichem, a teraz kupie sam krzyzak bo to glownie siada. Tylko jak rozebralem stara polos to w kielichu byl olej a ja dalem smaru do lozysk i nie wiem czy moze byc ten smar.

Gdzie szukać przegubów tych firm co podałeś? Oryginalny jakiej jest firmy?

sam krzyżak oryginalny to te same koszty tych zamienników więc nie bawiłbym się w zamienniki nie wiadomej jakości.

Kielich mniej sie wyrabia ale jednak. Ale lozysko po wyciagnieciu rozlecialo sie na 4 czesci, poskladalem je i luzy sa traszne. Wiec glownym powodem jest sam krzyzak

tak tylko luźny krzyżak w kielichu potrafi narobić dużych szkód ;) znam problem z autopsji.

co do ceny z linku wyżej ja kupowałem za ok 130zł oryginały.

To gdzie Ty kupowałeś te krzyżaki? Możesz podać jakiś namiar?

Tak.
Na Allegro ale u kogo już nie pamietam. Ponad rok temu to było.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Omen. Czym lepiej napelnic kielich smarem do lozysk czy olejem 75w85 taki jak w skrzyni ? Jak rozbieralem to wygladalo na olej, dalem smar i nie wiem czy nie zaszkodzi.?

Tego tez niewiem.
Olej przez nas nie został zidentyfikowany, może dlatego właśnie po 1 wymianie te krzyżaki tak padają.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

mi jak pękła guma:) na półośce to smar mi wywaliło. GoNiuS pakuj tam smar bo to smar sie upłynnił i wydaje ci się ze to olej. W przegubie też występuje tarcie a więc i temperatura, dla przykładu podgrzej sobie smar.

Amortyzatory
Powrót