Przeglad przed kupnem auta

Nowy_24

Nowy
Auto
AR 159
Witam, kupuje w najblizszym czasie alfe i chcialbym ja zabrac na tzw. przeglad przedsprzedazowy. Czy sprzedajacy moze sie nie zgodzic na taki przeglad? Wlasciwie jesli sie nie zgodzi to bedzie jasne, ze mam szukac dalej;)
Czy ktos sie orientuje gdzie i za ile $ na slasku moge to zrobic? Chodzi mi glownie o okolice Zor i Rybnika...

Ostatnia edycja:
Hej :)
jeśli właściciel nie jest skłonny do przeglądu przedzakupowego, podziękowałbym mu.
Jako klient masz prawo dokładnie sprawdzić stan auta, tym bardziej że to są Twoje, często nie małe, pieniądze.
Ja we wrześniu robiłem taki przegląd w Auto-Hit Tychy. Trwało to ponad 2 godziny. Sprawdzone zostało praktycznie wszystko. Na końcu dostajesz krótką ocenę auta od pracownika plus wydruki z różnych badać. Płaciłem 199 lub 249. Już nie pamiętam dokładnie.

Sprzedający może się nie zgodzić na takie coś, ale wtedy masz pewne, że ma coś do ukrycia. Większość nie robi z tym problemów, jeżeli zależy im na sprzedaży. Jeżeli chodzi o miejsce okolice Żor to oczywiście ASO w Żorach, cena między 100 a 200 zł ( nie podam dokładnie, bo mi robili częściowy przegląd i zapłaciłam 120 zł więc na oko nie powinno być więcej niż 200 - wystarczy przedzwonić ). Tam myślę będziesz miał najpewniej, bo znając ASO wynajdą wszystko i od razu zrobią wycenę i umówią termin naprawy :P

Ganinex w Gliwicach za przegląd przed zakupowy życzy sobie 380 zł !!! złodzieje, dlatego wybrałem się na darmowy przegląd do Toyoty

Euromot w Rybniku na ul. Zebrzydowickiej 90 tel. (32) 4239839 za sprawdzenie auta kasuje 200 zł. jest to filia Euromotu Żory. Ja sprawdzałem tam swoją alfe.

Piekary Śląskie Fiat - 200zł za full

Ganinex w Katowicach nie wywarł na mnie dobrego wrażenia, obsługa ma totalnie w dupie klienta ;)

Ganinex w Katowicach nie wywarł na mnie dobrego wrażenia, obsługa ma totalnie w dupie klienta ;)

Niestety o Ganinexie troche się nasłuchałem, niekoniecznie dobrych opinii. Zamiast nowych części wsadzali używane itp.

Sprawdzenie samochodu przed kupnem

Odgrzeje kotleta
Czy ktoś może polecić warsztat w okolicy Mysłowic/Katowic w którym można sprawdzić samochód prze zakupem?
Mam na oku Fiata Crome i nie mając do czynienia z silnikami diesla Fiata/Alfy, nie mam żadnej wiedzy na temat tego silnika.
Ewentualnie szukam kogoś z komputerem, który pomógłby mi zlogowac auto, chce się dowiedzieć w jakim stanie turbo, przeplywka, jakie wtryski (korekty), ile dostaje powietrza i wogole.. znajdzię się ktoś na śląsku z taką wiedzą? Ewentualni wśród znajomych?

ok dzięki, większość ma terminy po długim weekendzie...

Witam,

Skoro temat odświeżony, to też się podepnę. Czy znacie może sprawdzony warsztat w Bielsku-Białej? Chodzi mi o przegląd auta przed zakupem.

Pozdrawiam,
Andrzej

Moje pytanie odnośnie przeglądu - włoski przegląd mam ważny do listopada 2013r. Czy przed rejestracją w Polsce muszę zrobić przegląd, czy ten włoski będzie honorowany ?
dzięki za ewentualne odpowiedzi :)

przed rejestracją musisz zrobić...na SKP dostaniesz kwity z którymi idziesz do wydziału komunikacji rejestrować pojazd...

Mój kolega na przeglądzie przed zakupem był na
stacji diagnostycznej w Gliwicach. Ceny mają przystępne od 50zł do max 250zł, zależy co chcesz mieć sprawdzone. W tym sprawdzanie lakieru czy diagnostyka komputerowa. Ja tam jeżdżę na normalne przeglądy rejestracyjne, maja tez dużo pozytywnych opinii, więc spróbuj.

attachment.php

:D :D :D

Załączniki

• 302391406552950237537.jpg
    302391406552950237537.jpg
    61.4 KB · Wyświetleń: 279
Ostatnia edycja:
Witam.

Gdzie Waszym zdaniem lepiej zbadać auto przed zakupem? TUR Bytom czy Ganinex Katowice?
Z góry dzięki za dopowiedź.

W TUR Bytom polecam lakiernika, ale sprawdzenie przed kupnem powierzylem ASO Ganinex w Katowicach

Wysłane z mojego Grand X In

Czy mógłby ktoś polecić jakiś serwis w okolicach Rybnika? ASO na zebrzydowickiej zostało zamknięte. Pozostają tylko Żory? Auto miało przygodę blacharską i chciałbym się dowiedzieć jak mocno dostało.

Amortyzatory
Powrót