• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Przednie lampy słabo świecą

Nie wiem czy wasze lampy świecą gorzej niż w nowym egzemplarzu ale moja opinia jest taka ze lampy w Julce są słabe. Ja mam Julke od nowości (przedliftowa 2013) z "ksenonami" fabrycznymi i mimo to lampy swiecą słabo. W porównaniu do drugiego auta (Opel Insignia z ksenonami) to te w Julce są jak świeczki. Nie wiem jak jest z halogenami, ale skoro na ksenonanch jest słabo to halogenowe lampy pewnie są zupełnie słabe. Jedyne czego nie zauważyłem to degradacja świecenia, ale auto ma przebieg wręcz symboliczny i większość czasu garażowane.

Włożone było dobrze - mam wprawę w montażu:D potem jeszcze sprawdzałem na wymontowanej lampie - to samo - może jakisfelerny LED był bo to było ponad 1,5 roku temu czyli w tej technice wieki :D

- - - Updated - - -

Nie wiem czy wasze lampy świecą gorzej niż w nowym egzemplarzu ale moja opinia jest taka ze lampy w Julce są słabe. Ja mam Julke od nowości (przedliftowa 2013) z "ksenonami" fabrycznymi i mimo to lampy swiecą słabo. W porównaniu do drugiego auta (Opel Insignia z ksenonami) to te w Julce są jak świeczki. Nie wiem jak jest z halogenami, ale skoro na ksenonanch jest słabo to halogenowe lampy pewnie są zupełnie słabe. Jedyne czego nie zauważyłem to degradacja świecenia, ale auto ma przebieg wręcz symboliczny i większość czasu garażowane.
Problemy są 2- prawdopodobnie - jak więszkość - masz za nisko ustawione światła w Julce- 90% tak ma - nie wiem - ślepy to ustawia czy jak?
druga sprawa Insignia ma system AFL a wiec podnosi soczewkę im szybciej jedziesz - efekt suuper dla kierującego - jadąc z naprzeciwka od razu wiem że to Opel Wali po gałach aż miło- system suuper na autostrady, a nie pofalowane nierównie nawierzchnie, czy jednojezdniowe drogi.

- - - Updated - - -

hid to przestarzała technologia, lepiej idź w ledy ludzie w julki powkładali i świeci pieknie a bez zaglądania pod maskę nie wykryjesz że to nie jest żarówka a regeneracja odbłyśników poo 90zł za szt http://allegro.pl/alfa-romeo-159-naprawa-regeneracja-lamp-h7-xenon-i6659457525.html
Ja schowałem całośc w lampie - przetwornicę i filtr - z zewnątrz nic nie widać :-)

Podjechałem na stację diagnostyczną i faktycznie lampy były trochę za nisko ustawione. Zobaczymy jak będzie teraz. Żarówki raczej włożone są dobrze, bo tak to by na stacji diagnostycznej raczej wyszło, że świecą w niebo/w bok itd. Ale diagnosta potwierdził, że światła świecą słabo. Jak nie będzie wyraźnej poprawy to będę musiał skontrolować soczewke i odbłyśnik.

Dzięki wszyskim za podpowiedzi i informację.

Swoją droga to trochę dziwne bo w MiTo mam najzwyklejsze żarówki i światła świecą rewelacyjnie, a przecież konstrukcja lamp bardzo zbliżona do tych w Julce.

Bardzo mnie zdumialo to, co tutaj czytam, bo u siebie tego problemu nie zauważyłem. Może wiek auta ma tu jakieś znaczenie, moje lampy mają nalatane niespełna 18.000 km i świecą zupełnie normalnie. Na tle innych samochodów, którymi jeździłem na pewno nie jest gorzej.

Czy ktoś próbował to reklamować w serwisie?

ogólnie nawet nowe Julki mają słabe światła halogenowe- po prostu może nie masz porównania

Kolego coś chyba masz nie tak z lampami. U mnie świecą bardzo dobrze, o wiele lepiej niż w mazdzie 6. Nie ma różnicy w widoczności między giuliettą, a citroenem ds4 i medcedesem E.

Lampy w Giulietta są bardzo dobre. Raz na dziennych jechałem i myślałem że to mijania, na szczęście policji nie było :)

Mi też słabo świeciły lampy jak kupiłem auto, okazało się ze mam 2 różne najtansze zarówki w każdym reflektorze bo jeden był wymieniany na nowy. Zakupiłem nowy zestaw żarówek i świecą bardzo dobrze

Amortyzatory
Powrót