• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Przed zakupem...

Dzięki Panowie.Będę się jeszcze rozglądać i odkładać pieniądze na polifta.Chyba, że znajdę ładną sztukę przedliftową :)
Samochód sobie odpuściłem bo był mocno podrdzewiały pod maską gdzie najbardziej martwiłem się o podłużnicę bo ją też brało.

No ulep xD szkoda klawiatury. Przebieg chyba tylko w porządku

No ulep xD szkoda klawiatury. Przebieg chyba tylko w porządku

Źle zdanie sformułowałem.
Z ciekawości zadzwoniłem do gościa, sam przyznał, że podejrzewa to auto o jakąś przygodę.Poprzedni właściciel mu miał powiedzieć, że zachciało mu się tuningu i o takie coś sobie zrobił XD
Co do przebiegu to powiedział, że na liczniku jest 318 tyś ale mechanik mu powiedział, że był kręcony o 50 tyś wiec wrzucił na aukcję tyle ile powinno być.

Źle zdanie sformułowałem.
Z ciekawości zadzwoniłem do gościa, sam przyznał, że podejrzewa to auto o jakąś przygodę.Poprzedni właściciel mu miał powiedzieć, że zachciało mu się tuningu i o takie coś sobie zrobił XD
Co do przebiegu to powiedział, że na liczniku jest 318 tyś ale mechanik mu powiedział, że był kręcony o 50 tyś wiec wrzucił na aukcję tyle ile powinno być.

Gościu może mówić prawdę. Ktoś miał małą przygodę ale musiał kupić maskę, lampy i zderzak to jak miał okazję to odmłodził przód.
Z przebiegiem to szacun, ciężko o coś takiego w dzisiejszych czasach.
Nie mniej, kupujesz auto a nie randkę z właścicielem, więc trzeba by dobrze określić co i jak jest zrobione z przodem tego auta i jego ogólny stan. Bez oględzin, najlepiej z kimś kto zna ten model to może być ciężko.
Noi pamiętaj o ewentualnych problemach z odsprzedażą. Spora część ludzi może od razu zamknąć kartę z ogłoszeniem jak zobaczą przód i rocznik.

Może zadzwoń do forumowicza Oziego i zapytaj czy by ci tą 147 prześwietlił. Ma na granicy Knurowa i Gliwic warsztat. Specjalizuje się w Alfach. Od dwudziestu lat jeździ alfami i ma wiedzę na ich temat.
Tel. do Oziego 505933266

Podniosłem trochę poprzeczkę cenową i teraz celuję w roczniki 2006/2007.
Nawet gdyby alfa nie miała żadnej nieciekawej historii to i tak bym jej nie kupił. Troche wstyd jeździć takim ulepem.

Panowie. Jaki rozrząd polecacie do 1.9 JTDm 150km 147?
Wyczytałem, zeby szukac zestawów z konkretnymi, paskami, pompami itd jakie konkretnie marki do konkretnej czesci?
Znalazłem oryginalny rozrząd za 475zł dla silnika 1.9 150km tylko dla alfy 159. Czy taki rozrząd wejdzie do 147?

Amortyzatory
Powrót