• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Proxy Alignment

misza

Nowy
Auto
AR 147 2.0 TS Selespeed
Kupiłem sobie dzisiaj kabel elm 327. podłączyłem i wszystko pięknie tylko. FiatECUScaner znalazłem gdzieś w sieci. Rozpoczyna proces wszystko pięknie do jakiegoś momentu a później się wysypuje i wyświetla fail to execute. Potrzebuje to wykonać bo inaczej nie działa mi radio. czy ktoś może mi powiedzieć co zrobić. Samochód Alfa 147 2.0 TS selespeed komp z windows 7.

---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

aha jeszcze zapomniałem dodać że FiatECUScanner wersja 2.6 ustawiona na język angielski.

- wersja 2.6 nie robiła poprawnie proxy alignment dla alfy 147 TS.
- dopiero wersja 3.1 pełna miała poprawiony ten bład.

No to wiele wyjaśnia. Może to nie będzie najbardziej poprawne pytanie ale czy można gdzieś taką wersję znaleźć bo jakoś średnio mi się opłaca wydać 300 zł żeby raz czegoś użyć, a byłem już chyba w 5 czy 6 miejscach w tym w serwisie alfy i powiedzieli mi, że oni nie wiedzą czy radio zadziała ale tak czy siak zapłacić będę musiał.

- niestety nie.
- nawet program AlfaOBD w darmowej wersji robi tylko pierwsza funkcję, a Proxy Alignment jest jako 3 funkcja.
- a co na to forum regionalne, u nas (Wrocław) to na takie zapytanie 4-5 się zgłasza.

No właśnie cisza zupełna. już powoli zaczynam godzić się z tym że nigdy nie usłyszę swojego bose :(

poszukaj prywaciaza ktory zajmuje sie alfami, zadzwon i spytaj sie ile by wzial za osiowanie

Kod:
Rozpoczyna proces wszystko pięknie do jakiegoś momentu a później się wysypuje i wyświetla fail to execute.
- to mi wygląda na niską wersję .NET Framework, należy wgrac wersję >= 3.0

win7PE to mogę sobie zrobic ale do tego należy mieć licencję, inaczej to nic nie da.
a można to zrobić na pen driwie ?, taki jedno licencyjny PEN drive i dołączany do dowolnej stacji roboczej, dowolnego notebooka.
takie coś to by mnie urządzało.

Witam
podepnę się pod temat. Czy potrzebuje interfejsu ELM 327 że zrobić proxy czy wystarczy KKL

- Proxy alignment jest funkcją body komputera (BC), BC komunikuje się po sieci CAN.
- czyli tylko ELM 327 zrobi Proxy Alignment.

Dziękuje za odp, czyli kupuje kabel na allegro i bez żadnych przeróbek mogę działać. Pytam bo kolego do stilo kupił ELM i coś musiał przerobić.

- Proxy alignment jest funkcją body komputera (BC), BC komunikuje się po sieci CAN.
- czyli tylko ELM 327 zrobi Proxy Alignment.

Witam!
Ja mam ELM327 i FES 3.6, a działa mi tylko moduł Silnik (ECU). Bez problemu odczytuje błędy, parametry i można też kasować. Przy połączeniu z innymi modułami, np. Nadwozie, Przegląd, Klimatyzacja wyskakuje błąd połączenia lub połączenie niepewne. Czy coś robię źle? Może w mojej alfie jest jakaś blokada komputera przed ingerencją? Chciałbym zrobić kasowanie przeglądu i proxi alignment. Może WinXp jest za słaby? Pomoże ktoś?

- a wybiersz dobrze model silnika.
- może FEs za stary, w końcu jest już MES 1.3 wersja.

Wszystko już działa. Winny był kabel. Trafiłem na chiński. Po przeróbce kabla zadziałał i zrobiłem DTS i Proxy. Jak ktoś z okolic Jastrzębia potrzebuje pomocy to mogę pomóc.

Amortyzatory
Powrót