Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam
Miałby ktoś czas i ochotę na sprawdzenie wizualne, bądź podstawowe techniczne autka z tego ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147...ara-igla-zamiana-CID5-ID717Hz.html#abbc72f35d
Może ktoś kojarzy sprzedającego i mógłby parę słów o nim powiedzieć.
Z góry dzięki
Pozdrawiam

byłem u tego gościa oglądać 9ke. 9ka była padliną (aczkolwiek nie nawiększą jaką widziałem), a chłop to dobry czarodziej. zobaczyć na żywo pewnie warto...

ps 9ke ma do dzisiaj z cena nizsza o 5k :)

Ostatnia edycja:
Bielsko i okolice

Witam wszystkich serdecznie,

jestem nowy, chce kupić alfę i liczę na Waszą pomoc. Czy ktokolwiek z Bielska oglądał ten egzemplarz, albo mógłby wstąpić tam po drodze?

http://olx.pl/oferta/motoryzacja-samochody-osobowe-CID5-ID7kGsF.html

widzę, że z tyłu miała jakąś przygodę, ale jeśli niewielką, to mi nie przeszkadza. Na mechanice alfy w ogóle się nie znam :(

Gdybym ją kupił obiecuję opicie osoby pomocnej w Bielsku ;)

Dziękuje i pozdrawiam

Bielsko / Rybnik / Bytom

Witam.

Mieszkam w Cieszynie. Poszukuję swojej pierwszej wymarzonej Alfy - http://www.forum.alfaholicy.org/147/122043-147_pomoc_przy_zakupie_alfa_romeo_147_a.html

W związku z powyższym proszę Was, abyście powiedzieli mi coś o tych dwóch autkach, o ile możecie obejrzeli je i ocenili czy warto. Na mechanice samochodowej nie znam się w ogóle więc sami rozumiecie... No i nie chcę wtopić - pieniążki może i nie duże ale jednak. Dodam jeszcze, że moja Bora stoi u mechanika, nie wiadomo dokładnie kiedy będzie na chodzie - ale najwazniejsze że nie chciałbym ryzykować bo się nie znam - dlatego proszę Was o pomoc.

Oczywiście odwdzięczę się (w rozsądnym wymiarze).

http://olx.pl/oferta/alfa-147-1-6-105km-CID5-ID7x3nd.html
http://olx.pl/oferta/sprzedam-alfa-romeo-147-1-6-ts-120-km-lpg-CID5-ID7xkLZ.html
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-1-9-jtd-167-km-2002-rok-stan-bdb-CID5-ID7uuX1.html#5c392cfafb
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C34090467.html
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147...-godna-polecenia-CID5-ID6AnmX.html#5c392cfafb

Aż pięć Alfek ale naprawdę, jak napisałem - odwdzięczę się: flaszka, czteropak piwa, coś z Czech etc...

Na moje oko:
1. Odpuść
2. OK, warto się przejechać
3. Ja bym pojechał sprawdzić. Z tyłu stuknięta w kiepskim miejscu.
4. Jeśli to nie domknięta maska to OK, a jeśli tak jest to auto źle złożone po ew. kolizji
5. Ciekawy model

I pamiętaj: zawsze pytaj ile silnik wcina oleju, a nie czy ;)

Szczerze?Nie zainteresował bym się żadną z tych propozycji.Ale to tylko moje zdanie...

Nie poparte żadnymi konkretnymi argumentami... Piszesz bo piszesz, co nie?

owszem , mam argumenty :
auto nr 2 - instalacja gazowa +hak - myślisz że ktoś to montuje dla ozdoby?Auto prawdopodobnie mocno eksploatowane.Auto nr 3 - rocznik 2002 za 11 kzł . to trochę drogo , zwłaszcza że już na fotkach widać iż wcale taka idealna nie jest (np. wgniotka lewy tył nad zderzakiem ).Auto nr 4 już LukaSS wspominał że wzbudza wątpliwości wygląd przodu , do tego inst. gazowa w aucie z 2002 r - dla mnie osobiście zbyt duże ryzyko.Auto nr 5 - teoretycznie doinwestowane ale czemu w takim razie właścieciel włożył tyle kasy i sprzedaje?Do tego po czipie - dla mnie nie do przyjęcia - widziałem jak wygląda silnik podkręcany po kilku tyś km.Teoretycznie ze zdjęć najmniej można się przyczepić do pierwszego ogłoszenia ale skoro pytający jest w stanie zapłacić dwa razy tyle to szukałbym czegoś młodszego.
To są moje argumenty i jak wspomniałem moje zdanie - każdy ma prawo do swojego.

Ostatnia edycja:
owszem , mam argumenty :
auto nr 2 - instalacja gazowa +hak - myślisz że ktoś to montuje dla ozdoby?Auto prawdopodobnie mocno eksploatowane.Auto nr 3 - rocznik 2002 za 11 kzł . to trochę drogo , zwłaszcza że już na fotkach widać iż wcale taka idealna nie jest (np. wgniotka lewy tył nad zderzakiem ).Auto nr 4 już LukaSS wspominał że wzbudza wątpliwości wygląd przodu , do tego inst. gazowa w aucie z 2002 r - dla mnie osobiście zbyt duże ryzyko.Auto nr 5 - teoretycznie doinwestowane ale czemu w takim razie właścieciel włożył tyle kasy i sprzedaje?Do tego po czipie - dla mnie nie do przyjęcia - widziałem jak wygląda silnik podkręcany po kilku tyś km.Teoretycznie ze zdjęć najmniej można się przyczepić do pierwszego ogłoszenia ale skoro pytający jest w stanie zapłacić dwa razy tyle to szukałbym czegoś młodszego.

5 alfa jestem ja włascicielem, dlaczego sprzedaje, bo chce kupic cos droższego ( AR 159- rodzinne), to ze inwestowana to widać, choć nigdy nie zwróci Ci sie inwestycja.

owszem , mam argumenty :

5 alfa jestem ja włascicielem, dlaczego sprzedaje, bo chce kupic cos droższego ( AR 159- rodzinne), to ze inwestowana to widać, choć nigdy nie zwróci Ci sie inwestycja. Co do Chip- Cinsoft nie miał zastrzeżen do wtryskiwaczy itp. Więc nie widzę zadnych problemów z chipem.

Tigre - i co tam widziales w tym silniku po kilku tys km?
Bo moze i silnik mojej bylej kreconej gt bys sprawdzil ?
Co prawda nie po kilku a kilkudziesieciu tys km no ale moze wyjdzie co jest do roboty ;)

Tigre - i co tam widziales w tym silniku po kilku tys km?
Bo moze i silnik mojej bylej kreconej gt bys sprawdzil ?
Co prawda nie po kilku a kilkudziesieciu tys km no ale moze wyjdzie co jest do roboty ;)

Co widziałem? - wypalone dziury w tłokach na przykład i zapewniam cię , że jak dojdziesz do tego etapu to sam zauważysz.

Jak na razie nic sie nie dzieje
Smiga calkiem dobrze nadal :-)
Jeden przyklad a nawet kilka nie czyni reguly
No ale jak ktos odrzuca na starcie autko bo "po chipie" to juz jego wybor i ma do tego prawo
Pewnie ze nie kupilbym od jakoegos mlodego rajdowca i np na dodatek ze wszelkiego typu naklejkami tjun master ale od swiadomego uzutkownika na pewno bym rozpatrzyl

Ostatnia edycja:
Jak na razie nic sie nie dzieje
Smiga calkiem dobrze nadal :-)
Jeden przyklad a nawet kilka nie czyni reguly
No ale jak ktos odrzuca na starcie autko bo "po chipie" to juz jego wybor i ma do tego prawo
Pewnie ze nie kupilbym od jakoegos mlodego rajdowca i np na dodatek ze wszelkiego typu naklejkami tjun master ale od swiadomego uzutkownika na pewno bym rozpatrzyl
Ależ oczywiście - masz zupełną rację.Każdy dobiera auto według własnych kryteriów , a ja od początku podkreślałem że to moje zdanie które nie oznacza iż wszyscy mają je przyjąć jako pewnik - jeśli dla kogoś ważniejsze są osiągi i jest gotów zaryzykować i zaakceptować mniejszy przebieg do naprawy głównej silnika ma do tego pełne prawo.To trochę jak z kobietami - fakt że jakaś osoba nie gustuje w blondynkach nie oznacza wcale że wszystkie blondynki są głupie i brzydkie :P

Cholera to mój silnik już nie powinien istnieć bo na chipie jest minimum 150 tyś km :/

Cholera to mój silnik już nie powinien istnieć bo na chipie jest minimum 150 tyś km :/

Nie wszyscy palacze umierają na raka płuc ale to wcale nie zmienia faktu , że u większości tych którzy umierają przyczyną było palenie...

Nie wszyscy palacze umierają na raka płuc ale to wcale nie zmienia faktu , że u większości tych którzy umierają przyczyną było palenie...

E tam dopiero co pisałeś, że nie do przyjęcia podkręcone auto :)
A tu teoria nie bangla... moje ma MINIMUM 150 tyś km (wcześniej też miało ale nie wiem od ilu tyś zrobiony soft)... aktualnie auto dobija 300 tyś... i bangla..., a nie powinno przecież :)
A znam trochę takich aut z softem który mają kilka lat i kilkaset tyś km nabite..., a też silnik działa :)

Tak więc teoria lipa, widocznie te co widziałeś nie miały soft, tylko gówno zrobione :)

E tam dopiero co pisałeś, że nie do przyjęcia podkręcone auto :)
A tu teoria nie bangla... moje ma MINIMUM 150 tyś km (wcześniej też miało ale nie wiem od ilu tyś zrobiony soft)... aktualnie auto dobija 300 tyś... i bangla..., a nie powinno przecież :)
A znam trochę takich aut z softem który mają kilka lat i kilkaset tyś km nabite..., a też silnik działa :)

Tak więc teoria lipa, widocznie te co widziałeś nie miały soft, tylko gówno zrobione :)

Po pierwsze pisałem że DLA MNIE nie do przyjęcia.Po drugie cała reszta Twojej wypowiedzi nie podważa wcale moich uwag zawartych w cytacie.

Amortyzatory
Powrót