• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Franek dobrze że po to auto nie przyjechałeś.... kiła i mogiła :(
Malowane tak jak Ci mówiłem.... obydwie strony auta. Przód maska i błotniki lakier OK.
Odprysków ma masce jakby miała 300k przejechane a nie to co na liczniku.
Wnętrze zużyte:
- kierownica i całka mega wytarta
- dziura od fajki - przednie siedzenie kierowcy
- panel od sterowania szybami przy drzwiach kierowcy bardzo zniszczony

Opony te same Dunlopy z tyłu i z przodu ale z tyłu zdecydowanie bardziej zużyte ( przekładka była na 100% przód na tył ).
Tarcze hamulcowe z tyłu popękane i nadają się tylko do wymiany.
Tarcze przód na siłę przez zimę by się przejechało.
Felgi odkręcał jakiś baran.... przy śrubach mnóstwo obić na każdej feldze - to w miarę świeże rzeczy :/ Wygląda to paskudnie.
Byłem z kumplem co ma 147 z 2005 roku przed liftem - On też nią się przejechał.
Ściąga na prawo - poza tym nic nie stuka.

Dzwoniłem z rana czy aktualne ogłoszenie - jak zajechaliśmy silnik był ciepły :(

Pojechaliśmy zobaczyć tą drugą - ale 2.0 benzyna mówiłeś że odpada. Obczailiśmy ją z grubsza - 137tys. przebiegu 2007rok i bardzo zadbane wnętrze - o niebo lepiej niż w docelowej alfie.

Czy jest ktoś z Olkusza i mogłby zerknąć na ten egzemplarz http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9-jtd-140km-skora-bezwypadek-C26080082.html .
Czy jest warto sie tam wybierać ... niedaleko mnie ale czasu brakuje ... tak czy inaczej za ewentualna pomoc z gory wielkie dzieki :)

Witam

byłem ogladać ten samochód , chciałem go kupic dla siebie , ale zrezygnowałem , słaby egzeplarz , jakbys chciał wiedziec wiecej to pisz na priv to ci wszystko opowiem :) ale nie warto... nie za tą kase....

Witam

byłem ogladać ten samochód , chciałem go kupic dla siebie , ale zrezygnowałem , słaby egzeplarz , jakbys chciał wiedziec wiecej to pisz na priv to ci wszystko opowiem :) ale nie warto... nie za tą kase....

Opisz tu co jest z nią nie tak.

256 zł za rejestracje pojazdu w starostwie. właśnie wróciłem :P hehe + opłaty = 500zł recykling + akcyza i tłumaczenia. mnie wyszło 1356zł wszystko :)

Czy ktoś z Gliwic byłby w stanie podjechać ze mną i obejrzeć tą 147ke: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9jtd-bezwypadkowy-idealny-C26035418.html? Byłem tam dziś i na moje mało motoryzacyjne oko wygląda dobrze, ale doświadczenie w motoryzacji mam praktycznie żadne, więc zależałoby mi na pomocy kogoś obeznanego.

Jak pojedziesz ją kupić to dobrze ją sprawdz łącznie z przebiegiem, jakiś czas temu kupowałem u nich dla znajomego auto i było pare ukrytych rzeczy

Może to i głupie, ale trochę mały przebieg ma...ale to może być moje odczucie :)

Wygląda ładnie i zadbanie.

Amortyzatory
Powrót