• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

prośba o wymiar - zawieszenie tył

lokuss

Nowy
Auto
Alfa 156 2.0 JTS 2002
Witam,

Koledzy mam prośbę. Czy ktoś mógłby mi napisać jaką ma wysokosć od ziemi do nadkola z tyłu w sedanie?
Czy z przodu i z tyłu powinno być porówno. U mnie tył jest niżej niż przód, diagnosta powiedział że tak jest ok.
Z tyłu amorki mają po 70% sprawności, wymieniłem sprężyny ale auto się nie podniosło. Mógłby mi ktoś podać wymiary na standardowym zawieszeniu bo nie wiem czy mam z tym coś robić czy to tak zostawić ale nie ciekawie to wygląda.

pozdro

wysokość przy sprawnym nie obciążonym zawieszeniu jest taka sama

Wysłane z mojego SM-A500FU

ok a może mi ktoś podać ten wymiar? Ja mam od ziemi do nadkola z tyłu około 68 cm Z przodu o 2 cm wyżej.

w instrukcji obsługi chyba jest podany wymiar, patrze

a to jedna w eLearn jest podana, ja moge zmierzyc u siebie ale dopiero po 18 ... fabryczny sportpack

Wysłane z mojego SM-A500FU

Ostatnia edycja:
Super to jeśli możesz to zmierz u siebie z przodu i z tyłu. Będe wiedział czy mam coś nie tak

Kurde jakoś krzywe miejsce mam pod blokiem i wszystkie strony wychodzą inaczej. Ale generalnie wysokość tyłu to 66,5 cm a przód 65 cm. Miara prostopadle na wysokości osi felg - 15" z oponami 195/65, sportpack (tył nivomat), paliwa 1/3 baku

Amortyzatory
Powrót