E
endrju
Guest
odglos panewek to to nie jest tez bym obstawial wariata http://www.youtube.com/watch?v=ZTND2B4Xs64&feature=related
dzwiek panewek
dzwiek panewek
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Chyba to jednak wariatorNie pozostaje Ci nic innego jak zawitać w warsztacie. Nie zwlekaj z tym - jeśli coś jest nie tak ze smarowaniem silnika to możesz załatwić i panewki. Nie zapala się kontrolka oleju? Jest to tym bardziej niepokojące skoro wymieniałeś niedawno wariator, olej etc. Jaki olej wlałeś? Jaki filtr oleju założyłeś? Czy warsztat do którego jeździsz ma pojęcie o Alfach?
Ja bym od razu pojechał do gości.
Jak się nie dokręci odpowiednio panewki trzymające wałki rozrządu to ciśnienie tamtędy ucieka i nie wypełniają się popychacze. Raz tak miałem i czekałem jak głupek 5min z tym stukaniem, aż dojdzie olej. Niestety, musiałem dokręcić (bałem się by nie zerwać gwintu), po odpaleniu po sekundzie ucichło.
jeśli nie było żadnych objawów przed wstawieniem do mechanika a po odbiorze coś się zes.ało to na mój gust to ewidentny błąd mechanika. Jedź do nich i niech szukają. My tu możemy sobie dybać typy wszystkie znasz, teraz trzeba działać.Panowie a czy mechanicy mogli coś z powyższych rzeczy które wymieniacie, sknocić przy wymianie sprzęgła lub rozrządu, może oni czegoś nie dopilnowali i nie dokręcili dokładnie i stąd to stukanie? Dał bym sobie palec odciąć że coś stuka od strony rozrządu i ewentualnie pod pokrywą silnika.
Bardzo proszę o ponowne wstawienie tego dźwięku. Mam podobny problem w 1.8 i nie wiem czy to wariator i chciałbym usłyszeć sprawnego ts'a.
Kontrolka się nie zapala, olej Mobil1 10W40 taki mi polecił koleś który w Alfach siedzi od lat, podobno najmniej go zżera. Filtr firmy Filtron bodajże [...]
SorkiJuż poprawione... coś źle mi się przekleiło... tu masz poprawiony:
Alfa 156 Good Variator
---------- Post dodany o godzinie 12:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:57 ----------
Hmm... koledzy potwierdźcie, bo mogę się mylić... Ten Mobil1 10W40 to chyba niespecjalny olej do TS'a jak pamiętam, do mojego 1.6 16v bym takiego nie nalał - moi spece od włoszczyzny nie mają o nim dobrego zdania - albo Motul, albo Agip.
Dwa - filtr firmy Filtron - czy kiedyś nie było już głośno o filtrach do TS'ów? Czy to nie ten, który w ogóle nie powinien być używany do tego silnika, powodował problemy ze smarowaniem?
Kurka wodna ale mnie straszycie panowie, czy te filtry i olej mogą mieć aż takie znaczenie>?? Potwierdzi mi to ktoś jeszcze>???W sumie nie było wiadomo co był za olej w aucie jak je kupiłem, dlatego polecili ten, że nie pomoże ale i nie zaszkodzi. A co z tymi filtrami kiepskie??? bo ja się zupełnie nie znam. Może się ktoś wypowiedzieć kto miał już z tym doświadczenie.
Kurka wodna ale mnie straszycie panowie, czy te filtry i olej mogą mieć aż takie znaczenie>?? Potwierdzi mi to ktoś jeszcze>???W sumie nie było wiadomo co był za olej w aucie jak je kupiłem, dlatego polecili ten, że nie pomoże ale i nie zaszkodzi. A co z tymi filtrami kiepskie??? bo ja się zupełnie nie znam. Może się ktoś wypowiedzieć kto miał już z tym doświadczenie.