• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] Prośba o sprawdzenie logów MultiECUscan

Tytanowy

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 8V
Witam,
Mógłby ktoś rzucić okiem na logi, które udało mi się zrobić? W paczce znajdują się wykresy z sondy lambda, przepływomierza, czas wtrysku, przepustnica + parę zdjęć.

Interesuje mnie też kilka rzeczy..

-Dlaczego na biegu jałowym, jest aż tak duże wahanie obrotów? Na wykresie przepływomierza widać:
Obroty min: 690, Obroty max: 800
Wszystko to na wolnych obrotach, bez dotykania gazu. Moim zdaniem na wykresie kreski za mocno skaczą góra-dół.

-Czy napięcie przepływomierza powinno maleć wraz z rosnącą temperaturą silnika? I czy na rozgrzanym silniku napięcie skaczące od +/- 0.9V do 1.1V jest dobre?

- Pozycja zaworu przepustnicy (bezwzględna) u mnie jest na 10.4 stopnia, do tego nauczone otwarcie na wolnych obrotach wynosi 10,4 stopnia. Czy to na pewno tak powinno być?

-Kąt wyprzedzenia zapłonu dobry?

Liczę na szybką analizę i pomoc, ponieważ w tych wykresach w ogóle się nie orientuje... Nie mam również żadnego punktu zaczepu jakie powinny być właściwe, a nawet wzorowe parametry.

Pozdrawiam

Załączniki

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót