Prośba o pomoc dot. Alfa 75

Myotis

Nowy
Auto
Alfa 75 Twin Spark 2.0 / Alfa 156 Twin Spark 1.8 Sportpack
Witajcie, jestem nowym posiadaczem Alfa 75. Nie znam za dobrze tego auta i potrzebuję Waszej porady w sprawie kilku szczegółów. Auto to Alfa Romeo 75 twin spark 2.0 z 1989r.
1. Przednie kierunkowskazy jakiego koloru powinny być białe, czy pomarańczowe?
2. Tylne reflektory- pokrywy mają być w całości czerwone , czy częściowo czerwone oraz białe (wsteczne i kierunkowskaz)?
3. Jakiego typu etykiety modelu powinny byc z tyłu, bo moja ma tylko napis Alfa Romeo na środku
4. Do czego służy czarny przycisk koło napisu Alfa 75 na desce rozdzielczej? (po nacisnięciu nic się nie dzieje)
5.Czy tylna kanapa w jakiś sposób może być złożona, czy jest na stałe?
6.Gdzie znajduje się pompa benzyny? Pod autem zewnętrzna, czy wewnątrz?

Z góry przepraszam za być może głupie pytania i czekam na Waszą pomoc.
Pozdrawiam

Witaj
1. Ja mam pomarańczowe przednie i boczne, białe też były
2. ja mam białe migacze i wsteczne, reszta czerwone, wcześnie były pomarańczowe migacze, były też biało-czerwone migacze, nie wiem kiedy.
3. poza logo na środku mam 75 T.Spark po lewej
4. Zapalniczka
5. Niestety nie
6. W TS są 2 pompy, wstępna tylko podaje paliwo z baku i jest zamontowana w jego wnętrzu druga bosch 3 bar jest koło filtra paliwa pod autem na wysokości tylnych prawych drzwi.

Oto niektóre zdjęcia, gdzie można zobaczyć szczegóły, co do których miałem wątpliwości.

Załączniki

• 20160606_183156.jpg
    20160606_183156.jpg
    72.3 KB · Wyświetleń: 22
  • 20160606_183216.jpg
    20160606_183216.jpg
    96.7 KB · Wyświetleń: 22
  • 20160606_183224.jpg
    20160606_183224.jpg
    87.9 KB · Wyświetleń: 19
  • 20160606_183230.jpg
    20160606_183230.jpg
    74.8 KB · Wyświetleń: 21
Witajcie, jestem nowym posiadaczem Alfa 75. Nie znam za dobrze tego auta i potrzebuję Waszej porady w sprawie kilku szczegółów. Auto to Alfa Romeo 75 twin spark 2.0 z 1989r.
1. Przednie kierunkowskazy jakiego koloru powinny być białe, czy pomarańczowe?
2. Tylne reflektory- pokrywy mają być w całości czerwone , czy częściowo czerwone oraz białe (wsteczne i kierunkowskaz)?
3. Jakiego typu etykiety modelu powinny byc z tyłu, bo moja ma tylko napis Alfa Romeo na środku
4. Do czego służy czarny przycisk koło napisu Alfa 75 na desce rozdzielczej? (po nacisnięciu nic się nie dzieje)
5.Czy tylna kanapa w jakiś sposób może być złożona, czy jest na stałe?
6.Gdzie znajduje się pompa benzyny? Pod autem zewnętrzna, czy wewnątrz?

Z góry przepraszam za być może głupie pytania i czekam na Waszą pomoc.
Pozdrawiam

1. To zależy - wersja przed liftingiem pomarańczowe, po liftingu białe - u Ciebie, wnioskując po tylnych lampach, powinny być chyba białe. Jakiego koloru masz czcionkę na zegarach?
2. Tylne reflektory powinny być czerwono-białe.
3. Chyba różnie to bywało. Ja mam logo na środku, 75 po lewej i TS po prawej.
4. Zapalniczka.
5. Nie, jest na stałe.
6. Jeśli się nie mylę, to gdzieś na zewnątrz.

1. To zależy - wersja przed liftingiem pomarańczowe, po liftingu białe - u Ciebie, wnioskując po tylnych lampach, powinny być chyba białe. Jakiego koloru masz czcionkę na zegarach?
2. Tylne reflektory powinny być czerwono-białe.
3. Chyba różnie to bywało. Ja mam logo na środku, 75 po lewej i TS po prawej.
4. Zapalniczka.
5. Nie, jest na stałe.
6. Jeśli się nie mylę, to gdzieś na zewnątrz.

Dzięki za odpowiedź. Powoli zaczynam rozumieć jak ma to wyglądać. Kolor czcionki jest biały.

Grill jest OK - samochód jest rocznik 1989, czyli wtedy, kiedy wchodził lifting - więc mogą być jeszcze części pomieszane, ale ogólnie wygląda na to, że jest prawidłowo. Przednie kierunkowskazy są podejrzane :).

Amortyzatory
Powrót