• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Prośba o podpowiedź (numer części)

jaymz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 JTD
Koledzy,

Poszukuję numeru elementu z tego obrazka (ramka pod klamką wewnętrzną):

element.jpg

W zasadzie to wystarczy podpowiedź gdzie tego szukać w EPER ?

Wydaje mi się, że przeszukałem już cały EPER, patrzyłem też w eLearn czy jest jakaś instrukcja
"rozbierania" tapicerki drzwi i numer części ale nic nie znalazłem.

Może akurat ktoś będzie wiedział jaki to part number.

A po cholere ci ten numer ? ;)
Urwałeś to, czy nie wiesz jak tapicerkę ściągnąć ?

Mam mocno podrapane przez poprzedniego właściciela a wymieniłem sobie już te plastiki z przyciskami do szyb na nowe i to wygląda
teraz nie najlepiej. Chcę oryginał i nie mogę znaleźć a to na 100% jest element nie zintegrowany na stałe z tapicerką :)

156085053 to chyba będzie to.
Tablica 70140/00

To jest chyna jakaś część dedykowana do policyjnej 159.
Najlepiej podjedź do ASO z nadzieją, że trafisz na kompetentnego pracownika i będzie potrafił Ci pomóc.
Odnośnie wersji policyjnej, to wydaje mi się, że mają normalne klamki z tyłu. Jedynie mogą mieć włączoną blokadę przeciw otwieraniu drzwi od wewnątrz. Ale może się mylę.

Odnośnie wersji policyjnej, to wydaje mi się, że mają normalne klamki z tyłu. Jedynie mogą mieć włączoną blokadę przeciw otwieraniu drzwi od wewnątrz. Ale może się mylę.
W Polsce policyjne 159 to są seryjne auta doposażone u nas przez sprzedawce. We Włoszech często policyjne auta były już przygotowywane w fabryce (koguty, inne wyposażenie wnętrza, dodatkowe elementy w instalacji elektrycznej, przegroda wewnątrz itp. Część 156085053 ma zastosowanie: LV11 - WERSJA SPECJALNA:BN CARABINIERI oraz LV12 - WERSJA SPECJALNA:BN POLICJA. To wskazuje, że to jest część specjalnie dla aut poilcyjnych.

Moim zdaniem szukana część nie jest dostępna jako osobny element tylko w komplecie z całym boczkiem (podobnie jak np. maskownica głośnika).

Moim zdaniem szukana część nie jest dostępna jako osobny element tylko w komplecie z całym boczkiem (podobnie jak np. maskownica głośnika).

I tego się obawiam, choć to trochę dziwne bo to element, który jest demontowalny. Co ciekawe zaślepka śruby dla tego elementu już
występuje jako osobny element. Dziwna filozofia producenta z tymi częściami zatem.

Amortyzatory
Powrót