Prośba o oględziny auta w naszym regionie

oferty radomskich komisow zapewne tez ...
:p

mogę ale w sobotę po południu dopiero
To info dla mnie?
Jeśli tak to super - będę mega wdzięczny!

Dzwoniłem tam dziś, powiedzieli że auto miało malowanych kilka elementów i 2 naprawiane. Jakieś małe obitki.
Mechanicznie - jakiś wyciek koło miski i spocona rura od intercoolera.
Gość był niezbyt rozmowny, nie wiem nic nt. mechaniki - skrzyni, sprzęgła z dwumasem, turba czy zawieszenia...

To info dla mnie?
Jeśli tak to super - będę mega wdzięczny!

Dzwoniłem tam dziś, powiedzieli że auto miało malowanych kilka elementów i 2 naprawiane. Jakieś małe obitki.
Mechanicznie - jakiś wyciek koło miski i spocona rura od intercoolera.
Gość był niezbyt rozmowny, nie wiem nic nt. mechaniki - skrzyni, sprzęgła z dwumasem, turba czy zawieszenia...

no tak tak - mógłbym wcześniej ale wieczorem - ale nie bardzo widzę sens oglądania auta po ciemku i przy tych warunkach atmosferycznych. Tym bardziej srebrnego :)

ok to w sobote podjade tam i przejadę się - będzie wtedy wiadomo co i jak

no tak tak - mógłbym wcześniej ale wieczorem - ale nie bardzo widzę sens oglądania auta po ciemku i przy tych warunkach atmosferycznych. Tym bardziej srebrnego :)

ok to w sobote podjade tam i przejadę się - będzie wtedy wiadomo co i jak
Z góry dzięki! :)

Ok, to w takim razie relacja z oględzin Alfy 156 2.4.
Cena wyjściowa 9.900 zł
Po przybyciu na miejsce Alfa totalnie zmrożona - w nocy było -12 stopni. Odpalenie - coś jest ze stacyjką bo ciężko przekręcić ale w końcu udaje się i ładnie zapala. Akumulator nowy od Toyoty. No to zaczynamy od nadwozia. Auto od nowości w Polsce, ale generalnie nie jest źle. Chociaż nie da się uniknąć wizyty u blacharza i porządnego zabezpieczenia antykorozyjnego.
20160123_110619[2].jpg
20160123_110627[1].jpg
20160123_110641[1].jpg
20160123_110749[1].jpg
niestety lewy tył trzeba by skorygować u lakiernika
20160123_110707[1].jpg
środek w sumie ładny, przednie fotele ok ale tylna kanapa to nie wiem... jakaś zużyta i wypluta
20160123_112227[1].jpg
to tyle na razie bo wiecej nie chce ładować zdjęć także koniec cz. 1 :)

- - - Updated - - -

dobra, generalnie mam jakiś problem z ładowaniem zdjęć, więc już nie przynudzając..
z korozji to jeszcze tylna klapa też koroduje.

Mechanicznie jest raczej ok. Jest faktura z kwietnia 2015 na 4500 brutto na remont głowicy i wszystkich innych spraw z tym związanych. Nie pali się żaden check, opony w stanie zerowym czyli to kolejne wydatki. Auto ładnie jedzie, coś tam stuka ale ciężko ocenić bo było bardzo zmrożone. Dwa komplety kluczyków. Przebieg 169.000 km ale czy to oryginał to ciężko powiedzieć. Pierwsze trzy lata w leasingu, później jeden właściciel.

- - - Updated - - -

20160123_112240[1].jpg
20160123_112510[1].jpg
kierownica
20160123_112705[1].jpg
tylna kalpa, taki sam wżer z drugiej strony
20160123_113257[1].jpg
faktura za 4500 zł :)

To tak w skrócie - generalnie jak komuś nie zależy na stronie wizualnej, to chyba fajne auto jest tak na dobicie

Alfa 156 1.9 jtd Sochaczew Czy ktoś oglądał?

Witam wszystkich! Poszukuję poliftowej 156 jtd w sedanie, 140 km albo mocniejszej, niestety na razie bez powodzenia.
Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów oglądał może tą Alfę: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156...o-okazja-polecam-CID5-IDdsTT1.html#96fe63505b
Cena oczywiście daje do myślenia, ale chciałbym wiedzieć co konkretnie jest w tej belli do zrobienia. Mam ponad 300 km więc na wyjazd w ciemno trochę za daleko. Jeśli ktoś ją widział albo jest z okolicy i może zerknąć to będę wdzięczny za info

Witam wszystkich! Poszukuję poliftowej 156 jtd w sedanie, 140 km albo mocniejszej, niestety na razie bez powodzenia.
Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów oglądał może tą Alfę: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156...o-okazja-polecam-CID5-IDdsTT1.html#96fe63505b
Cena oczywiście daje do myślenia, ale chciałbym wiedzieć co konkretnie jest w tej belli do zrobienia. Mam ponad 300 km więc na wyjazd w ciemno trochę za daleko. Jeśli ktoś ją widział albo jest z okolicy i może zerknąć to będę wdzięczny za info
Samochód ten zapewne pochodzi od handlarza w tym miejscu zawsze handlarze wystawiają upodobali sobie te myjnie, jak znajde czas może jutro to podjadę i zerknę ale wieczorem za dnia nie dam rady

Też widziałem to ogłoszenie.
Cena nie zwiastuje niczego dobrego...

No jakbyś znalazł chwilę to byłoby super.

- - - Updated - - -

Też widziałem to ogłoszenie.
Cena nie zwiastuje niczego dobrego...
Liczę na to że cena wynika z konieczności wymiany pojedyńczych ale np drogich podzespołów (np dwumas) a nie z ogólnego zamęczenia tego egzemplarza...

była - jest rozkodowany VIN i jest gdzies w wątku o zakupie 159 - w każdym razie sprzedaje się 3 miesiąc - cena początkowa z listopada 24.000 zł. Także chyba coś jest nie tak do końca

Napisał Tomkas.01 ZAR93900007059269
Szczegóły pojazdu
MSV: 1407640 159 1.9 JTDM (150 KM) Impression Nadwozie: 07059269 Nr rejestr.:
VIN: ZAR93900007059269 Nr silnika: 5134023 Km: 12405
Data poczatku okresu gwarancji: 2006-08-28
Kolor zewnetrzny: 601 Opis koloru: Lakier pastelowy Czarny, Nero
Sprzedawca: BOŁTOWICZ SP.J. Rynek: 3123 Polska
Własciciel: DAIMLERCHRYSLER FLEET MANAGEME

Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2008-02-20 7005D331 PROWADNICA SZYBY OPUSZCZANEJ DRZWI BOCZN 12405 Tak

Opcje
023 ALZACRISTALLI ELETTRICI POSTERIORI
097 FENDINEBBIA
213 ALLARME
431 RUOTE IN LEGA+PNEUMATICI EXTRA SERIE 1
452 SEDILI ANT. RISCALD.
454 SED. OPPOSTO GUIDA REGOLABILE IN ALTEZZA
4A6 VISIBILITY PACK
4DK DISATTIV.BAG PASSEGGERO
564 AUTORADIO CON COMPACT DISK

No właśnie... Jadę w sobotę obejrzeć, podobno jest wszystko udokumentowane w serwisach, co zweryfikuje.
Szukam zadbanej i wolalbym zaplacic więcej i spać spokojniej, jeśli ktoś oglądał to proszę o info

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

No właśnie... Jadę w sobotę obejrzeć, podobno jest wszystko udokumentowane w serwisach, co zweryfikuje.
Szukam zadbanej i wolalbym zaplacic więcej i spać spokojniej, jeśli ktoś oglądał to proszę o info

Niestety te forumowe sprawdzone przeszły mi koło nosa i teraz po omacku się poruszam...

Amortyzatory
Powrót