[Giulietta] Prośba. Blue&Me oraz dziwny wichajster

Auto
Alfa Romeo Giulietta
Witam serdecznie, proszę Was o pomoc w dwóch kwestiach.

1. Pierwszy problem to brak jakiekolwiek reakcji przycisków na kierwonicy odpowiedzialnych za blue&me oraz połącznia. Wszystkie inne działają bez zarzutów, natomiast te dwa "skrajne" nie reagują. Z tego co zauważyłem, to kierownica nie była wymieniana.
Brak błędów na komputerze.

2. Auto jest zapewne po pewnych przeróbkach, ma np sportowy układ wydechowy (poprzedni właściciel) i tu płynnie przejde do drugiego pytania.
Czy ktoś ma może pomysł co to za wichajster, tenteges:

1.jpg
2.jpg

on mruga na czerwono. (nie wiem czy to jakakolwiek podpowiedz dla Was)

Aha, tak, macie rację, nie pytałem poprzedniego właściciela co to za dzyndzel bo go na oczy nie widziałem (auto z komisu). W komisie twierdzą, że to coś wspolnego właśnie z tym układem wydechowym.

Może klapka i wtedy ryczy bardziej?

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Może klapka i wtedy ryczy bardziej?
Troszkę podpytałem, poszukałem i jeśli chodzi o ten wystający guzik sporo osób mówi że może to być to co mówisz. Jednak ja nie słyszę róznicy. Opcji jest kilka:
1. Jestem głuchy na niektóre tony
2. To jednak nie to
3. To to, ale najzwyczajeniej w świecie...jest popsute :)

Natomiast jeśli chodzi o Blue&Me, tutaj nie wiem, przy zapłonie pojawia się symbol B&M, ale nic wiecej, przyciski nie reagują. Chcąc zaktualizować soft podpiąłem pendrive który róznież nie reaguje.

Jeszcze co zauważyłem to system START - STOP (nie mówie, że jest mi on potrzebny, albo coś) jest jakby wyłączony. Normalnie na desce można dac go CONNECTED lub DISCONNECTED.

Moje podejrzenia są takie, że chyba niektóre opcje zostały wyłączone na komputerze. Co sądzicie?

Start stop nie działa bo aku już słaby,odepnij na chwile ta malutka wtyczkę od klemy ujemnej a potem odpal auto i start/stop powróci na pewien czas

A ten przycisk, jak mruga, nie jest to jakiś dokładany alarm albo coś takiego? (sekretny chyba raczej nie, bo nie zbyt sekretny :D).

Zagadki rozwiązane :)
1. Blue&Me - osiowanie proxy załatwiło sprawę
2. Przycisk/guzik/tenteges - Webasto na SIM

Amortyzatory
Powrót