• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] PROJEKTORY LED z LOGO Alfa Romeo

Kolega ma coś takiego w podświetleniu drzwi w swojej AR 166 i powiem, że jak otworzyłem drzwi to się pozytywnie zaskoczyłem. Bo oświetlenie było ok, a do tego duże logo Alfy ! Czy to wieśniacki tuning ? Chyba nie skoro, macie wszędzie logo AR ! Czy jest to jakieś podświetlenie samochodu? Nie! tylko podświetlenie przy otwieraniu drzwi, więc coż za problem że wita "Cię" logo Alfy?! Powinnieneś być zadowolony!
"Ty" co bluzgasz na tych którzy proponują takie metody innym spójrz na siebie i na swoje gadżety jakie masz przy breloczku, bzdetach jakie ze sobą targasz i pewnie na wyświetlaczu nowo zakupionego smartfona, a nie najlepszą opinię wyrażasz o innych!!

A to mnie zaciekawiłeś. Czy możesz zdradzić, w jakich to autach montują takie fajerwerki ? :D

Powiem Ci szcerze, że już nie pamiętam, ten temat był kiedyś na forum wałkowany ( chyba na tym ) i naprawde jest to montowane w jakimś kozackim seryjnym aucie, serio serio :)

Dodano po 7 minutes:

A i jeszcze jedno. Czy trzeba zdejmować boczek w drzwi aby to zamontować w miejsce lampki?

Ostatnia edycja:
Nie nie nic nie trzeba. ....masz wcześniej pomysl kolegi aby to było fajnie zrobione. .chyba ze nie masz podświetlenia drzwi z przodu. ...

ok, już wszystko jasne, pominąłęm stronkę

Tak post 11 w tym temacie :)

montowane w jakimś kozackim seryjnym aucie

Te auta to ROVER i CHEVROLET ale nie pamiętam jakie dokładnie modele, było to już jakiś czas temu. Ale jak to zobaczyłem to tak jak Kolega marcinq24 kilka postów wyżej pozytywnie byłem zaskoczony. Nie było to jakieś natarczywie świecące po oczach. Ot otworzył drzwi pojawiło się , zamknął zniknęło i wszystko. A nie jak tu co poniektórzy przejaskrawiają: dyskoteka, stroboskopy , węże świetlne , strzelające złote kałasznikowy i ciekawe co jeszcze. :D

Panowie,nie mam prądu w podświetleniu drzwi i nie moge podłączyć logo bajerów, co może być przyczyną? bezpiecznik sprawdzony, wiem, że przed próbą kombinacji miałem, teraz nawet jak próbowałem wrócić do seryjnego podświetlenia to nic mi nie działa :( ktoś coś wie, ktoś tak miał?

aaaaa i jeszcze jedno!!! Z tyłu nie mam podświetlenia drzwi :( ale kaszanka, jak w Matizie :(

Panowie,nie mam prądu w podświetleniu drzwi i nie moge podłączyć logo bajerów, co może być przyczyną? bezpiecznik sprawdzony, wiem, że przed próbą kombinacji miałem, teraz nawet jak próbowałem wrócić do seryjnego podświetlenia to nic mi nie działa :( ktoś coś wie, ktoś tak miał?

aaaaa i jeszcze jedno!!! Z tyłu nie mam podświetlenia drzwi :( ale kaszanka, jak w Matizie :(
a sprawdziles przejscia w tych gumowych peszlach tam lubia sie przecierac

tzn... ja mam jakby izolacją, ale taką fabryczną obkręcone, ale nie ściągałem boczków drzwi bo nie umiem, albo zepsuje :) ale dziwne, że z dwóch stron nie działa :/

wiem, że przed próbą kombinacji miałem, teraz nawet jak próbowałem wrócić do seryjnego podświetlenia to nic mi nie działa

Pamietaj, że podświetlenie gaśnie samoczynnie po chyba pół minucie otwarcia drzwi. Dlatego możesz mieć taką sytuację, że otwierasz drzwi i zanim podłączysz to już upłynie ten czas i musisz ponownie zamknąć i otworzyć drzwi :)

Pamietaj, że podświetlenie gaśnie samoczynnie po chyba pół minucie otwarcia drzwi. Dlatego możesz mieć taką sytuację, że otwierasz drzwi i zanim podłączysz to już upłynie ten czas i musisz ponownie zamknąć i otworzyć drzwi :)

Tak, ale np. podłączając od kierowcy trzaskałem drzwiami od pasażera, a potem jak wróciłem do seryjnych to też nic nie działało :(

Tak, ale np. podłączając od kierowcy trzaskałem drzwiami od pasażera, a potem jak wróciłem do seryjnych to też nic nie działało

Projektory są na diodzie Led także musisz zachować biegunowość plus do plusa a minus do minusa inaczej nie zaświeci. Aby sprawdzić w gniazdku żarówki gdzie jest plus gdzie minus musisz mieć miernik lub neonówkę 12v. Jak zainstalowałeś spowrotem żarówki może być np. drucik w żarówce zaśniedziały i nie łączy, trzeba podgiąć i potraktować papierkiem ściernym. Może być bezpiecznik wywalony bo zrobiłeś jakieś zwarcie, najlepiej wyciągnąć i sprawdzić przejście bo na oko nie zawsze widać czy przypalony zależy od bezpiecznika...

podłączając od kierowcy trzaskałem drzwiami od pasażera

Musisz otwierać te drzwi , które podłączasz :)

Właśnie coś takiego będę montował bo...dostałem to w prezencie od córci .....bo , mi się podoba i innym nie musi...i wali mnie zdanie innych... :)

nie wiedziałem, że są biegunowe :D dzisiaj straszna ulewa, ale jak będzie tylko pogoda to zrobię jeszcze jedno podejście :) bezpiecznik miałem cały czas na oku i jest ok, żaróweczki wcześniej paliły, a teraz nie palą, są optycznie w stanie idealnym i widać, że wszystko dochodzi, sam nie wiem ... :(

lepsze takie "projektory" których efekt widać przez chwilę, niż wiejski tjuning typu trylion pińcet naklejek typu koniczynka(QV) na błotnikach w alfie wersja bieda (nawet szefostwo Alfy nie we że tyle QV wypuścili :):) ,i drugie pińc milionów naklejek napisów alfa romeo(szła lusterek itp) lub logo alkoholików powielone "n" razy itp a już o liście płac na drzwiach nie wspomnę.itp

lepsze takie "projektory" których efekt widać przez chwilę, niż wiejski tjuning typu trylion pińcet naklejek typu koniczynka(QV) na błotnikach w alfie wersja bieda (nawet szefostwo Alfy nie we że tyle QV wypuścili :):) ,i drugie pińc milionów naklejek napisów alfa romeo(szła lusterek itp) lub logo alkoholików powielone "n" razy itp a już o liście płac na drzwiach nie wspomnę.itp

Dokładnie :)

Po co zaklejać skoro i tak się zaraz samo zepsuje

W 156-ce napewno w 159-ce masz automatyczne odcięcie napiecia w podświetleniu drzwi po upływie określonego czasu, także raczej dioda led się nie zjara :)

Witam powiedz mi kolego podłączyłem to do lapki co podświetlania drzwi od spodu a dokładnie to podłoże pod drzwiami ?? Bo ja dzisiaj z tym walczyłem i mam zbyt małe napięcie bo dochodzi do 10 i słabo mi świecą a jak dam pod aku to wtedy jest elegancko :/ może masz coś sprawdzonego co ja robię źle ??

Amortyzatory
Powrót