[159] PROJEKTORY LED z LOGO Alfa Romeo

Arturek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V
Ponieważ wiosnę już czuć w powietrzu zainstalowałem sobie w Belli taki bajer. Jak Wam się podoba ? A może już ktoś ma zamontowane w 159 :)

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• Proj. LED.jpg
    Proj. LED.jpg
    65.7 KB · Wyświetleń: 1,884
  • Proj. LED 2.jpg
    Proj. LED 2.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 2,265
Ja bym tego nie założył. Zaraz mi się to kojarzy z montowaniem podświetlenie podwozia.

Co to za urządzonko?
Do auta bym tego nie wsadził, ale do garażu albo pokoju... :D

Zapewne z instalacji żarówek w drzwiach.

Robótka prosta jak drut 45min. Projektorki z Alledrogo jak powyżej Kolega dał link. Także koszty śmieszne. Oczewiście podłączone w miejsce fabrycznego podświetlenia drzwi. Ale zrobiłem to tak , że proces jest w pełni odwracalny. Później postaram się zamieścić fotkę.

Kupiłem takie ale od innego sprzedawcy, ale bez wiercenia, czyli wsadzane jako nowe lampki w miejsce starych, miały pasować, ale są nieco za duże. Właśnie walczę ze sprzedawcą w tej kwestii..

jestem ciekaw jak to zamontowales masz moze jakas relacje foto

Poniżej fotki co prawda nie najlepszej jakości ale wiadomo o co chodzi. Wyciąłem z płytki fototrawionej takie prostokąciki o wymiarach gniazda żarówki w podświetleniu fabrycznym drzwi. Przylutowałem ucięte końcówki przewodu od projektorka LED , ogaciłem to opaską termokurczliwą i już prawie gotowe. Wyciąłem płytkę z czarnego plastiku o wymiarach oryginalnej lampki podświetleniowej , wywierciłem w niej otwornicą która była w zestawie otwór na projektor zamontowałem go, podłączyłem i przykręciłem na kilka wkrętów w miejsce po fabrycznej lampce. Informacja dla kolegów , którym podlatuje to wiochą: można wyjąć z takiego projektorka kliszę (coś takiego jak kiedyś za dzieciaka oglądało się przezrocza) i elegancko świeci białym okręgiem. Co najważniejsze światło z tych projektorków jest o wiele silniejsze od tej zapyziałej żaróweczki w oryginale przy której nawet butów sobie nie zasznurujesz.

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• Led proj..jpg
    Led proj..jpg
    40.4 KB · Wyświetleń: 920
  • Rysunek1.jpg
    Rysunek1.jpg
    34.6 KB · Wyświetleń: 951
Moim skromnym zdaniem wygląda to ekstremalnie kiczowato i odpustowo :stop:

Kupiłem takie ale od innego sprzedawcy, ale bez wiercenia, czyli wsadzane jako nowe lampki w miejsce starych, miały pasować, ale są nieco za duże. Właśnie walczę ze sprzedawcą w tej kwestii..

Chce Ci się to odsyłać ? przecież z tym wysyłaniem-odsyłaniem będziesz miał wiecej roboty jak z dopasowaniem.

ja to juz rok temu kupiłem, ale jakąś boję się montażu, bo mechanik ze mnie to żaden :) moim zdaniem kozak :) a trzeba ściągać boczek drzwi?

Mi by bylo wstyd otwierac drzwi i miec takie podswietlenie, dla mnie totalna chala

gusta i guściki, myślę, że to nie jest wieś tuning :P :) Jakieś tam auta mają to fabrycznie :)

Amortyzatory
Powrót