• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

programowanie szyb i tryb B w liczniku

bosniak_sg

Nowy
Auto
2.0 JTS GT Selespeed 08r
Nie idzie za chiny ludowe zaprogramować pamięci podnoszenia szyb, choćbym i minute trzymał przyciski to i tak sie nie programuje, otwieranie działa normalnie. Z pilota też da sie tylko otworzyć, a juz nie zamyka szyb, rocznik 2008. Ponadto tryb B w liczniku działa jak ała reszta, ma dokładnie identyczne wskazania jak licznik główny, nie resetuje się sam.

Ostatnia edycja:
po lifcie działa tylko opuszczanie szyb z kluczyka. Tylko w autach sprzed liftu w 2006 działa w obie strony.
U mnie programowanie raz działa raz nie. Czasem trzeba kilka razy zrobić. Opuszczasz szybę maksymalnie w dół, przytrzymujesz 5-10 sekund potem podnosisz maksymalnie do góry i też przytrzymujesz 5-10 sekund.

Może warto by było odpiąć klemę z akumulatora i ponowić próbę. tylko wiąże się to z ryzykiem skasowania licznika dziennego, średniego spalania itd. Ja po odpięciu akumulatora musiałem programować szyby ale poszło bez problemu.

Chciałem własnie tego uniknąć, ale po bezskutecznych próbach odpiąłem kleme, - jest na klamre, więc łatwo poszło. Odzczekałem z minute, zapiałem wsiadam do auta oczywiscie liczniki wyzerowane, stacyjka pozycja MAR i programuje szyby, efekt, zjeżdżaja same, ale nie wyjeżdżaja juz same, czyli dokładnie jak przed odpieciem klimy. Poustawiałem zegarek date, włączylem tryb B licznika i se poszedłem na piwo. Jak nie działało tak dalej nie działa.

Też kiedyś z tym walczyłem, jeśli działa ci jedna strona a druga nie to w moim przypadku trzeba było wymienić sterownik sterowania szybami który jest zamontowany pod tapicerką drzwi.

Napisal '' jesli nie dziala Ci jedna strona '' czyli podsunął Ci tylko myśl ,bo nie uwzgledniles , spokojnie ;). Co ja moge dodać od sobie to te szyby żyją własnym zyciem, po czasie same potrafia sie ogarnac. Sprawdz bezpieczniki od szyb , i wiazke w zgieciach drzwi , czy nie przetarte kabele :p

Amortyzatory
Powrót