Programowanie kluczyka AR 147fl 2005r

Drwaler

Nowy
Auto
AR 159 2.4 JTDM 210 / 147 1.9 JTD 150
Orientuje się ktoś może gdzie znajdę jakiś poradnik jak zaprogramować kluczyk do AR 147fl 2005r?

Na forum udało mi się jedynie znaleźć poradnik ale do 145/6 i nie jestem pewien czy operacja będzie przeprowadzana identycznie w 147...

Posiadam 1 sprawny kluczyk (z trzema przyciskami do centralnego) dodatkowo mam jeszcze jeden kluczyk z innej 147 (identyczny).
Najprawdopodobniej będę próbował MES-em 2.2 bądź FES-em poprzez elm 327. (Posiadam 5-cyfrowy kod.)

Czy kluczyk z innej 147 należy najpierw 'wyczyścić' pod względem jakichś danych (zapisów w immo)?

Oczywiście zależy mi na pełnej współpracy kluczyka z zamkiem centralnym.

Zupełnie osobny kluczyk będziesz mógł zaprogramować jedynie do zamka ale nie odpalisz bez właściwej pastylki immo. Czy ją się da dorobić to niestety nie wiem

Wyryte rantem felgi

Pastylka IMMO to inna praa kaloszy i sam tego nie zrobisz. Na pewno nie FESem przez ELM. Elektronikę zaprogramujesz bez problemu. Tylko pamiętaj by programować na raz wszystkie piloty jakie masz bo jeśli któryś zaprogramowany wcześniej do tego auta pominiesz to trafi na czarną listę.

A istnieje jakaś opcja pełnego skonfigurowania kluczyka pod autko bez nietaniej wizyty w ASO bądź wymiany całego centralnego?

Zakłady elektroniki samochodowej zajmujące się dorabianiem kluczy ogarną

A orientujesz się może jaki byłby tego koszt? i czy w takim przypadku jest sens w ogóle bawić się z centralnym czy wszystkim zajmą się w zakładzie bez różnicy cenowej?

Programowanie pilota przy posiadaniu ELM327 i pełnej wersji FES lub MES i karty kodów ogarniesz sam. Dorobienie grotu to około 50-100zł zależnie gdzie zapytasz. Natomiast w temacie pastylki immo koszt około 300-350zł pojawiał się kiedyś w dyskusji na forum.

Panowie myślicie, że ktoś to ogarnie czy będzie potrzebna nowa płytka ?
attachment.php

Wysłałem moją dziewczynę żeby oddała klucz do wymiany baterii ( sam nie miałem czasu ) i wróciła z nie działającym kluczem i szufladką od baterii źle wsadzoną.
Efekt końcowy jak widać na powyższym zdjęciu ;/

Załączniki

• IMG_0605.jpg
    IMG_0605.jpg
    64 KB · Wyświetleń: 307
Panowie myślicie, że ktoś to ogarnie czy będzie potrzebna nowa płytka ?
186123-programowanie_kluczyka_ar_147fl_2005r-img_0605.jpg

Wysłałem moją dziewczynę żeby oddała klucz do wymiany baterii ( sam nie miałem czasu ) i wróciła z nie działającym kluczem i szufladką od baterii źle wsadzoną.
Efekt końcowy jak widać na powyższym zdjęciu ;/

ejj.. fuck u mnie jest podobnie, z tym że z tego co kojarzę to już od jakiegoś czasu i działało, i nagle samo przestało.. teraz pytanie czy to przez to czy się kluczyk rozkodował, bo po podpięciu pod komputer pokazało błąd otwierania/zamykania drzwi..

Skontaktowalem sie dzis z specjalista do kluczy w katowicach. Stwierdzil, ze pilot powinien dzialac. Koszt ewentualnej naprawy 30-180zl.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tzn po prawidłowym włożeniu baterii nie działa?

Nie wygląda tragicznie. Na pierwszy rzut oka jedna ścieżka może być przeciętna.

Amortyzatory
Powrót