Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Niedawno wymieniłem u elektryka wtyczki elektryczne do wtryskiwaczy na nowe, lojalnie informuję, iż nie jest to całkowite remedium, albowiem problem wciąż występuje - tylko rzadziej. Niezaprzeczalną (i niespodziewaną jednocześnie) korzyścią z tej operacji jest jednakże lepsze zbieranie się silnika poniżej 2000 obrotów, większa elastyczność i reakcja na gaz. A zatem warto. W przyszłym tygodniu wymieniam czujnik pedału hamulca, dam znać po stosownym czasie czy to pomogło.
PS. Szczerze polecam do wszelkich operacji elektrycznych w Warszawie elektryka "Auto-Elektryk Edward Walczuk" Warszawska 95, 05-082 Lubiczów, który wymienił mi kostki na wtryskiwaczach (miałem swoje z allegro). Fach w ręku, obsługa od ręki bez umawiania się, ceny bardziej niż sensowne i przede wszsytkim zero ściemy. Tylko zagadywać Pana nie można (jeśli komuś zależy na czasie) bo ma tendencje do snucia opowieści różnych (ciekawych co prawda, gdyż doświadczony już z niego fachowiec) przez co można spędzić w warsztacie dwa razy tyle czasu co planowano
UPDATE:
Zmiana kostek nie naprawiła dyskutowanego błędu, nie zmniejszyła również częstotliwości jego występowania.

Trochę odkop ale mam szybkie pytanko, prawdopodobnie będę musiał wymienić któryś z czujników abs z przodu, gdzie dokładnie jest wtyczka w, którą wpinamy przewód? Nie chodzi mi o stronę piasty tylko tą drugą, pytam bo nie wiem ile czasu uda mi się zagospodarować na wymianę i ile będzie rozbierania. Pacjent to 159 2.4
Mi wywalalo ten błąd i wymieniłem czujnik na pedale sprzęgła i jak ręką odjął jak narazie od kilku lat nie powrócił wiec może spróbuj z nim. To koszt niewielki i troszkę grzebania. Musisz się położyć na plecach pod kierownica latarka w zeby i obkrecasz go wokół osi nie pamiętam w którą stronę i wychodzi. Banalna wymiana