• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem ze spryskiwaczami

Kulpa

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 16V 105KM 2000r.
Witam, nie miałem płynu do spryskiwaczy przez kilka dni i teraz jak nalałem płyn do pełna,to spryskiwacz mi go nie "pluje" na szybę... Możliwe ,że coś się zapowietrzyło, czy to jakiś inny problem?
Proszę o pomoc.

A słychać pompke spryskiwacza? Zapowietrzyć sie nie mogło, nie raz już zabrakło mi płynu i po nalaniu pompka bez problemu podawała :)

Sprawdź na dobry początek może połączenia wężyków a jak nie to później spróbuj wyjąc pompę i lekko przeczyścić ją :) tylko jak ją wyjmiesz to cały płyn szlak trafi bo wyleci xD

Może zaciągnęło brudy z dna i zatkało przewody, spryskiwacze, pompkę? A działa silnik spryskiwacza?

Otwórz maskę i odepnij wężyk od spryskiwaczy. Obojętne gdzie, byleby było Ci wygodnie i dopiero włącz spryskiwacze. Jak układ się odpowietrzy, załóż wężyk. Powinno pomóc, jeśli wszystko inne jest w porządku.

Pompka działą, słychać ją. Dzięki za pomoc. Jutro to ogarnę i Wam napiszę,czy pomogło.

Amortyzatory
Powrót