• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] problem ze sprężynami. zbyt niski samochód

vojtas

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
Witam. Mam taki problem ze samochód który kupiłem jest za niski nie wiem czy poprzedni właściciel włożył sprężyny obniżone czy co ale chciałbym go trochę podnieść. Nie chce wymieniać sprężyn bo to ma być na jakiś czas i teraz pytanie czy są jakieś dystanse czy gumy które montuje się w sprężyny ? kiedyś słyszałem o takim czymś Pomóżcie bo w końcu coś urwe

Musisz sprawdzić jakie masz amortyzatory jeśli do obniżonego zawieszenia to musisz wymienić sprężyny i amortyzatory jeśli tylko spężyny sa krótsze, a "amory" fabryczne to wystaczy wymienić sprżyny.

no własnie nie chce wymieniać spreżyn a słyszałem o jakiś gumowych dystansach

Ja itak jeżdżę po mieście a musze tymczasowo podnieść samochód a słyszałem o takich gumach właśnie musze znaleźć

Przecież nawet jak się wsadzi takie gumy to auto się nie podniesie, jedynie stanie się nieco bardziej sztywne, a to raczej nie uchroni od urwania czegokolwiek.
Albo wymień sprężyny, albo wyostrz czujność na drodze ;)

tylko że własnie słyszałem o takich co podwyższają a nie usztywniają

a jak chcesz wsadzic cokolwiek miedzy swoje spężyny żeby ja "podniesć: jak długośc teleskopu amortyzatora Cie trzyma ?? jakies brenie słyszałes.

to chyba takie :
attachment.php
tylko gumy to tu raczej nie ma za dużo:P
Raczej nie ma gum podnoszących zawias, ale jak znajdziesz coś takiego to się pochwal może ktoś wynalazł coś co nie jest "rzeźbą"

Załączniki

• OKU_merc_1.jpg
    OKU_merc_1.jpg
    67.5 KB · Wyświetleń: 416
Zmienia się charakterystyka pracy... Najpierw normalnie, miękko a potem nagle "beton" bo dojdzie do gumy i blokuje...

To ma się wkładać pod sprężyne a nie w sprężyny

To ma się wkładać pod sprężyne a nie w sprężyny
Nie ma tutaj woli pomagania w takim drutowania auta.
Są takie podkładki pod sprężyny, poszukaj w googlu. Ja bym w życiu tego nie zamontował.
Masz obniżone auto albo pęknięte sprężyny. Zrób to porządnie i wymień sprężyny na nowe, seryjne.
Ewentualnie możesz mieć wszystko w porządku tylko może po prostu 159 nie nadaje się dla ciebie, bo jest zbyt niska.

Ostatnia edycja:
Kolego ja mam tak nisko że musze unikać podjazdów na chodnik czy te, na śpiących, chciałem podnieść, ale powiem tak, jestem zadowolony choć muszę uważać na autko ale jaka frajda jak taki rekin jedzie wolno a każdy ma okazje pozazdrościć hehe mi jużprzeszło więc zostawiam tak jak jest nie pamiętam ale chyba 7 albo 12 mm dół od gleby

Vojtas, mógłbyś wrzucić fotkę belli ? Ciekawy jestem jak bardzo nisko ona leży.

uploadfromtaptalk1429285043407.jpg

Panowie ja to chce tymczasowo mam remont ulicy na osiedlu i nie ujade. Możecie podać ile ma fabryczna wysokości ?

Amortyzatory
Powrót