[146] problem z wycieraczką

• Autor wątku Autor wątku bartekp21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartekp21

Guest
Witam:)
Prosiłbym o pomoc pare minut temu wrociłem z trasy i pod domem przestała mi działać wycieraczka po lewej stronie czyli kierowcy;/ nie ma siły się podnieść, a jak ręką próbuje ja podnosic nie stawia wogóle oporu, może podpowiedzieć jak to naprawić w domu??
i jeszcze jedno mam pytanie czy jesli się okaże to silniczek to bedzie można go zamienić stronami bądź z tylniej szyby dać na przednią szybę.

z góry dziękuje za pomoc:)

Ostatnia edycja:
Jeśli z prawej strony dalej działa to nie jest to wina silniczka. Coś się tam rozkręciło.

Silniczek nie mógł się zepsuć, bo on napędza obie wycieraczki. Albo masz odkręconą na mocowaniu, albo się w środku mechanizm jakimś cudem rozleciał. Sprawdź śrubę mocującą wycieraczkę.

dzięki za dobrą wiadomość że silniczek sie nie rozleciał tylko jakaś śruba mogła a to normalne że bez wiekszyszych problemów mogę przesunąć ręką wycieraczkę??

To oznaka tego, że mechanizm nie stawia żadnego oporu...ściągnij podszybie i wtedy sobie zobaczysz co się rozkręciło...

Moim zdaniem nakrętka mocująca ramię wycieraczki sie rozkręciła, ta pod plastikowym kapturkiem

Dziękuje bardzo za pomoc, wystarczyło dokręcić nakręktę i już jest wszystko OK

Amortyzatory
Powrót