• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem z trzepiącym silnikiem

Auto
Alfa Romeo 156
witam mam problem z moją alfą 156 2,4 jtd . Problem polega na tym ze gdy odpalę silnik wbije jedynkę puszcze sprzęgło to auto zaczyna się całe trzepać, zgaszę odpalę i jest już normalnie.
Co to może być ?

Dwumas dobiega żywota.

Nie rozumiem, skoro obroty są na 0 to silnik nie może działać zatem jak może występować problem? xD

no powiem ci ze ja tego tez nie moge zrozumieć ale trzepie całm silnikiem i samochodem. i dzieje sie to coraz częsciej

Serio przy obrotach 0 trzęsie silnikiem? :) to chyba tylko egzorcysta może pomóc ;)

Wysłane z S3

może jakiś zwierzak Ci tam gdzieś wlazł i trzęsie się ze strachu, a drgania przenoszą się na budę? xD

Na poważnie to tutaj możemy wróżyć chyba tylko. Jedyne wyjście to eliminowanie potencjalnych źródeł tego trzęsienia po kolei.

Czyli co, puszczasz sprzęgło i silnikiem zaczyna trzepać (telepać/rzucać?) i wskazówka obrotomierza schodzi na zero (tak samo, gdy silnik jest wyłączony) i ani drgnie?

Wysłane ze mnie

Trzepie silnikiem przy 0? Mocne wiatry, duchy, cokolwiek nadprzyrodzonego :lol:

Jeśli poduszki są ok, to sprawdź wtryski w pierwszej kolejności, jeśli są ok, to skrzynia w dół niestety...

Amortyzatory
Powrót