problem z pompą wspomagania

• Autor wątku Autor wątku marcin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin

Guest
mam pytanko jaki koszt jest przy wymianie pompy wspomagania,do tego modelu.
155 1.6 16v 96r.
gdzie zdobyć taką pompę za rozsądną kasę bo pojechałem do serwisu i zaśpiewali mi
1000zł +koszty wymiany :(
mam jeszcze jedno pytanie odnośnie silnika
silnik pracuje na wyższych obrotach,według obrotomierz to 2000obr/
po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu spada do 1000obr/
i wtedy równo pracuje ale nie do końca?]
Co może być przyczyną tego zjawiska.
pozdrawiam.

Mogą to byś różne przyczyny które moga Ci namieszać w głowie najlepiej podjedź do serwisu niech podłączą go pod kompa i sprawdzą czy masz jakieś błędy co do części to poszukaj może jakiejś używanej pamiętam że do niedawna gośc z solca kujawskiego wysprzedawał części od takiego samego modelu jak masz Ty poszukaj w "bazarze" może uda Ci się coś wskurać

witam mam taka pompe w idealnym stanie po przebiegu 131tys kiedys mi cos wylo mechanik powiedzial mi ze to pompa kupilem nowa i wymienilem okazalo sie ze dalej wylo i to nie pompa tylko lozysko napinacza paska alternatora i tym sposobem mam 2 pompy sto procent w bardzo dobrym stanie sprzedam za 200zl

Witam ja zmieniałem pompe wspomagania nie patrzyłem za nową tylko kupiłem używke za 100 zł. śmiga aż miło. Dałem tylko nowy olejek i dziala działa.
Pozdrawiam

Dziś kolejny dzień zmagań z tym modelem.
masakra,ujechałem kawałek i nagle z pod machy wydobywa mi się dym biały dym nic innego tylko wygasiłem fure po gaśnice do bagażnika otwieram mache a tam nic ;// zdziwko i tak pare razy.mam uszkodzoną pompe wspomagania może ten olej kapie i sie jara nie wiem co robić....help!!!! :( :? :x :evil:

hej mam już pompę właśnie odstawiłem furę do mechanika :|
odliczam dni do powrotu mego maleństwa Pozdrawiam.

Jak płyn wycieka na kolektor wydechowy to musi dymić :D

Amortyzatory
Powrót