• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] problem z poduszkami

bart66621

Nowy
Auto
MITO
Witam kupiłem MITO z 2013r. samochód technicznie jest OK z małym wyjątkiem otóż świeci się poduszka pasażera, kontrolka poduszki czerwona dodatkowo miga przebieg całkowity i wykrzyknik. Sprzedający zapewniał mnie że to jest to tylko błąd w komputerze i trzeba go tylko skasować, okazało się jednak że nie da się w ogóle wykasować i niema kontaktu z poduszkami. Podjechałem do serwisu Fiata i tam goście powiedzieli mi że najprawdopodobniej jest uszkodzony sensor związany z modułem poduszek, wymiana + robocizna około 3 tyś trochu sporo i wyszło że samochód był w facie z tym problemem rok temu. Sprzedający po rozmowie zobowiązał się do usunięcia usterki czy jest to do ogarnięcia jakie to mogą być koszty. Czy ktoś z was miał taki taki problem. W ogóle to zastanawiam się co zrobić w sytuacji gdy nie usunie problemu.

"Sprzedający zapewniał mnie że to jest to tylko błąd w komputerze i trzeba go tylko skasować..."

A Ty jesteś frajer?
Skoro tak Cię zapewniał, to trzeba było zapewnić go, że kupisz tylko jedziemy do fiata na komputer w celu odczytania błędu.
Teraz centralka poduszek do wymiany, a jeszcze nie wiadomo czy poduszki w ogóle są :)
A nie nasunęło Ci się, że jak jest problem z airbagiem to może jakieś spore bum było? Sprawdziłeś to?

samochód był sprowadzony ale nie kupowałem od komisu tylko od osoby która nim jeździła 1,5 roku, nie był walnięty o czym świadczy powłoka lakiernicza, samochód sprawdzałem na stacji diagnostycznej było OK, poza poduchami które nie było możliwości sprawdzenia. Fakt mój błąd że nie byłem w fiacie. Sprzedający ma ogarnąć temat ugadałem się z nim że ma tydzień czasu na usuniecie usterki albo zwrot kasy. Zastanawiam się czy ewentualna rekompensata finansowa mogłaby wchodzić w rachubę jeżeli nie usunie usterki, fiat w Rzeszowie wstępnie wycenił na 3400zł nie wykluczone że jest to jakaś pierdoła ale może też być coś poważniejszego. Bardziej skłaniam się do odstąpienia od umowy ze sprzedającym.

Kupić sprawny sterownik poduszek (używany),podmienić dać osiowanie i po ptokach.Te sterowniki potrafią paść same z siebie.Przerabiane osobiście.

DmX

Jest to do ogarnięcia w kwocie 2tyś bo się zastanawiam czy jakby gościu nie usunął usterki czy ewentualne zmniejszenie wartości o 2 tyś rozwiąże sprawę, samochód jest w bardzo dobrym stanie tylko te poduchy.

Sterownik masz na tunelu po środku pod deską ,wyjmij go i po numerach z niego kup drugi .

Numer w Mito jeden z paru np. 50508413
ale najpierw sprawdź czy w ogóle masz poduszkę i czy jest podłączona itp. zanim kupisz centralkę.

tu masz pierwsza z brzegu aukcja ten co podałem za 250

https://allegro.pl/oferta/sensor-airbag-alfa-mito-50508413-7386123666

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót