• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem z oświetleniem wewnętrznym

Auto
alfa 156 jtd 16v
Alfa 156jtd 16v 2004
Problem polega na tym że podczas otwarcia z kluczyka samochodu nie oświeca się wnętrze samochodu, także podczas otwarcia wszytkich drzwi poprawnie działa tylko podczas włączonego zapłony światło się zaświeca podczas otwarcia drzwi i samo gaśnie. Oswietlenie bagażnika działa poprawnie z zapłonem jak i bez zapłonu ????.

Posprawdzaj masy na przewodach drzwi w tych wtyczkach.

W złączka z drzwiami wszystko ok sprawdziłem od kierowcy i pasażera.

Słyszałem dziś ze może być moduł uszkodzony który jest za schowkiem

To ja się może podepnę, bo problem podobny.

Przy otwieraniu drzwi świecą się tylko lampki z tyłu, w przodzie nie ma reakcji. Żarówki działają bo przyciskiem po prawej mogę zapalić lampkę prawą i lewą.

Ostatnia edycja:
Wszystko działa prawidłowo z włączona stacyjka pokazuje otwarte drzwi podświetlane a bez stacyjki nic ciemno.

To jest ten sterownik za pólką pasażera z dwoma wiązkami dochodzącymi ....taka biała skrzynka

Dodano po 2 minutes:

attachment.php

Załączniki

• aaaa.jpg
    aaaa.jpg
    69.5 KB · Wyświetleń: 208
Ostatnia edycja:
Sprawdzona centralka centralnego zamka wszystko wygląda ok. Były też z tyły dwa przekaźniki jeden od klapy (czerwony) by otworzyć z kluczyka a drugi wiem że włączał kierunkowskazy przy otwarciu zamknięciu(szary), były w stanie troszkę zaśniedziałym wyczyściłem oba czy jest możliwość żę któryś z tych styczników odpowiada za to oświetlenie i się uszkodził.....

wyczyszczone przekaźniki, wyczyszczone połączenie drzwi od strony kierowcy,też znalazłem końcówki do alarmu którego nie posiadam były też zasyfione więc też to zostało wyczyszczone do zera i dalej nic Zmieniło się tylko tyle że podczas otwarcia drzwi włącza mi się licznik kilometrów bez stacyjki.

ktoś ma alfa 156 Po lift możesz mi napisać czy przy otwarciu drzwi od strony pasażera a także innych wyświetla się licznik kilometrów,u mnie uruchamia się tylko podczas otwarcia drzwi kierowcy.

U mnie świeci się tylko po otwarciu drzwi kierowcy.

Przyłącze się też do wątku, ponieważ ostatnio, gdy poprawiałem tapicerkę przy nogach pasażera, zgasły mi wszystkie światła w kabinie + oświetlenie bagażnika. Nie wiem, czy to miało wpływ, czy po prostu zbieg okoliczności. Oświetlenie nie działa przy otwieraniu drzwi, jak i przy trybie ręcznym. Można jedynie zaświecić na zapłonie te małe światełka za daszkami przeciw słonecznymi.
Bezpieczniki pod kierownicą posprawdzałem, informacja o otwartych drzwiach i bagażniku jest wyświetlana, centralny i otwieranie klapy z pilota działa. Gdzieś wyczytałem, że może to być moduł komfortu. Może macie jakieś inne sugestie?

Problem naprawiony okazało się ze jakiś magik poprzedni właściciel pomylił kabelki niewiem jakim cudem i do oświetlenia środkowego podpiął napięcie z lampki za daszkiem przeciwsłonecznym i na odwrót.

Amortyzatory
Powrót