• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Problem z odpalaniem Giulietta 1.4

blunqvist.

Nowy
Auto
Giulietta
Witam,
Mam problem z odpalaniem Giulietty 1.4 170koni.
Może ktoś z Was też miał podobną sytuację i zna odpowiedź.
Prawie zawsze za pierwszym razem po zakręceniu odpala i gaśnie...za drugim razem zawsze odpala...
Pojawia się to nie zawsze ale kilka razy w tygodniu.
Alfa po wymianie rozrządu rok temu
Przebieg 120 tys.

Ostatnia edycja:
Z pewnością nie jedna osoba [emoji6] Jakieś błędy, kreci, nie kreci, deska się podświetla?

Kręci, odpala i od razu gaśnie. Za drugim razem zawsze odpala i już nie gaśnie...
Nie wyskakuje check...

Ja się podepne pod temat, bo mam ten sam silnik i podobny problem. A mianowicie pierwsze odpalenie bywa strasznie ciężkie, a drugie bez problemu. Mam założoną instalację BRC.

Nie mam takiej możliwości
Niestety to podstawa. Każdy właściciel Alfy ma na wposażeniu obowiązkowym mes-a lub Alfaobd, a tak na serio podpięcie pod kompa i zczytanie błędów to początek i bez tego aniu rusz i wróżenie z fusów.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Jak byś kupował Elm to nie kupuj 1.5 bo się nie łączy przynajmniej ten którego ja miałem [emoji6]

Jeszcze dodam jedna rzecz, zawsze odpala za pierwszym razem jak przy odpalaniu dodam odrobinę gazu.
Może to przepustnica albo jakiś filtr zapchany?

Zamów przewód i sprawdź błędy albo jedz gdzieś gdzie Ci sprawdza, to na prawdę najkrótsza droga do rozwiązania problemu [emoji6]

Ja się podepne pod temat, bo mam ten sam silnik i podobny problem. A mianowicie pierwsze odpalenie bywa strasznie ciężkie, a drugie bez problemu. Mam założoną instalację BRC.
U ciebie to raczej żle wyregulowane LPG .
Rozjechały ci się mapy pb.

Witam,
Mam problem z odpalaniem Giulietty 1.4 170koni.
Może ktoś z Was też miał podobną sytuację i zna odpowiedź.
Prawie zawsze za pierwszym razem po zakręceniu odpala i gaśnie...za drugim razem zawsze odpala...
Pojawia się to nie zawsze ale kilka razy w tygodniu.
Alfa po wymianie rozrządu rok temu
Przebieg 120 tys.
Odepnij przewód od pochłaniacza oparów benzyny od kolektora ,króciec zaślepl czymś przed porannym rozruchem i sprawdź efekty.

Amortyzatory
Powrót