[155] Problem z obrotomierzem 2.0 8v???

Gregu155

Nowy
Auto
AR 147 JTD 8v
Jak już gdzieś pisałem jest problem z obrotami....ale czy mozliwe jest to że obroty są takie jakie powinny byc tylko obrotomierz mnie oszukuje...
Dziś oglądałe filmiki na youtube z alfami 2.0 8v :D i gdy zobaczyłem przyśpieche z widokiem na liczniki to to autko spokojnie kreci się do 6500 tyś. U mnie przy 4500 juz wskazówka na obrptomierzu nie chce iść a dla silnika czuję pod pedałem że to koniec na tym biegu...

Michał słuchałem TWojego silnika i powiem Ci tak pojedz do kogos kto go proządnie zdiagnozuje. on zdecydowanei chodzi nei tak:(

Załóż Czek Endżina to przynajmniej będziesz wiedział w jakim temacie zacząć szukać. Chyba że bywasz w Wawie czasem, ja zawsze chętny na przejażdżkę swoją;)

skoro tak jest ze samochod jedzie tylko do 4500rpm to nie trzeba ogladać filmikow na yt zeby wiedzieć co jest nie tak :D

autko przyspiesza elegancko jeśli chodzi o przyspieche jestem zadowolony. Dla przykładu w tygodniu start ze świateł z bemką 1.8 is 144km w coupe..:D...tylko chodzi o to że oszukuje mnie obrotomierz...Czym to spowodowane może być

Amigas świece wymieniłem i jest ok...:D

a mało tego w innym poście kolega prosił o sprawdzenie u siebie obrotów przy 100 km/h na piatym biegu....u mnie jest niby 2200 wiec bardzo zaniża obroty rzeczywiste silnika...

No to V6 ale wątpię żeby czujniki obrotomierza albo zegary same w sobie różniły się pod tym względem.

Uwierz mi obrotomierz w V6 inaczej zlicza impulsy i pokazuje zaniżone wskazania po podłączeniu do TS - sprawdzone organoleptycznie.

czyli nic sie nie zrobi z tymi zegarami od V-ki?? Mam zmieniać na T.S a???
powiem ze irytujące to jest :mad:

najłatwiej i najszybcej bedzie, przy okazji bedzie wiadomo ze to napewno to,..

Amortyzatory
Powrót