[159] Problem z kompletacja swiatel

• Autor wątku Autor wątku LazyK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

LazyK

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 itd 120km
Cześć
Niedawno kupiłem alfę 159 i po remoncie silnika, przyszedł czas na mniejsze naprawy.
Przeszukałem już wszystkie tematy i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi
Otóż poprzedni właściciel zamontował żarówki ledowe w miejsce świateł mijania
Nie patrzył na to ze były zbyt duże i pozbył się osłon żarówek, teraz reflektory są tak brudne ze zupełnie noe ma oświetlenia drogi

Gdzie szukać takich osłon ?

Drugim problem jest wyrwane mocowanie żarówki ,zwykła żarówka h7 jest przyklejona na izolacje
Czy takie mocowanie tez uda się gdzieś dokupić?

Dekielki w ASO albo na allegro / otomoto / olx
Co do mocowania to poszukaj najtańszej używanej kompletnej lampy (może by w innym miejscu rozwalona) na allegro / otomoto / olx

O tak właśnie o to chodziło, dzięki wielkie za pomoc ??????

- - - Updated - - -

Tego obawiałem się z tym mocowaniem, tylko czy teraz wymiana po prostu lamp nie będzie lepsza? Dlatego ze dają tyle światła co w normalnym aucie światła pozycyjne, więc marna szansa ze wyczyszczę je domowymi sposobami ?

Jak odbłyśniki są już zmatowione, to chyba najlepiej będzie kupić lampy. Choćby nawet te zamienniki - dadzą lepsze światło, niż kombinowanie z tymi. Tylko nie daj się nabrać na wersje z GB.
Chyba, że ktoś zna dobry sposób na regenerację odbłyśników?
ale jakby nie liczyć, to skompletowanie tych lamp plus regeneracja może kosztować więcej, jak nowy kompletny zamiennik.

Ale oryginał po regeneracji będzie świecić dużo lepiej od zamiennika.

Jeśli kolega chce oryginały to mam kilka kompletów w bdb stanie. Potwierdzam, że zamienniki to jakiś dramat w kwestii oświetlania drogi. Nie dalej, jak tydzień temu bratanek kupił 159 z Policji i tam są prawie nowe DEPO. Fatalnie oświetlają drogę a są ustawione prawidłowo. Żadna regulacja nie pomaga bo odbłyśnik i soczewka dają taki efekt.

No widzicie. Zawsze warto zapytać, bo ja myślałem, że lepszy nowy zamiennik a okazuje się, że byłem w błędzie.

Dziękuje wszystkim za podpowiedz, ale niestety Romeo nie chce współpracować i przy próbie zmiany biegu nagle gałka zmiany biegów odmówiła posłuszeństwa. Teraz jest strasznie luźna jedynie chodzi w przód i w tył. A auto zostało na drugim biegu,naszczescie nie było żadnego strzału itd. Czy to jakaś mała awaria i można to naprawić na parkingu z podnośnikiem ?

Pewnie linka wyskoczyła. Ale może to świadczyć niestety, że Twój egzemplarz miał niezłego kombinatora a nie właściciela. Może daj komuś samochód do przeglądnięcia co z nim jest jeszcze nie tak.

Wysłane z mojego G8341 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót