problem z głośnikami AR 166

• Autor wątku Autor wątku mysiora
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mysiora

Guest
Witam wszystkich.
Mam maly problem w mojej alfie. Zmienilem caly ICS i od tego momentu przestaly mi grac glosniki na tylnej półce. W przednich i tylnich drzwiach wszystko gra. Prosze o jakies informacje w czym moze byc problem i jak sobie z tym poradzic. Jestem nowy na forum i jesli ten temat byl poruszany to przepraszam. Pozdrawiam wszystkich i czekam na info.

Witam wszystkich.
Mam maly problem w mojej alfie. Zmienilem caly ICS i od tego momentu przestaly mi grac glosniki na tylnej półce. W przednich i tylnich drzwiach wszystko gra. Prosze o jakies informacje w czym moze byc problem i jak sobie z tym poradzic. Jestem nowy na forum i jesli ten temat byl poruszany to przepraszam. Pozdrawiam wszystkich i czekam na info.
Sprawdzałeś w ustawieniach audio czy masz aktywowane DSP ? To na początek, potem pozostaje Ci jeszcze sprawdzenie czy kabelki dobrze podłączyłeś z tyłu ICSa.

Dzieki za info. Ale powiedz mi o co chodzi z ta aktywacja DSP?Wytłumacz jak prostemu chlopu:). Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Dzieki za info. Ale powiedz mi o co chodzi z ta aktywacja DSP?Wytłumacz jak prostemu chlopu:). Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Musisz wejść w ICS w audio (przycisk na ics), potem już pokrętłem wejść w ustawienia i tam powinna być opcja DSP a przy niej kwadracik do zaznaczenia "ptaszkiem". Jeśli "ptaszka" nie ma to znaczy, że funkcję DSP masz nieaktywną i trzeba ją zaznaczyć. Nie powiem Ci teraz krok po kroku, bo żona jeździ bellą i już tak dobrze nie pamiętam jak to leciała, ale opcja włączenia/wyłączenia DSP jest na pewno. Oczywiście pod warunkiem, że DSP masz, a zakładam że tak jest, skoro wcześniej Ci działało.

Amortyzatory
Powrót