• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Problem z Giulietta

veaser

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta Sportiva
Hej,
mam taki problem ze swoją bella (Giulietta 2015 1,4 175km Sportiva), a mianowicie przy jeździe z tą samą prędkością np 80km/h po kilku minutach jazdy zapala się lampka check engine i wyłącza mi wszystkie tryby dna poza n.
Po jakichś 10 minutach jazdy po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochód jeździ normalnie. Co ciekawe przy sytuacji powyższej spada moc silnika a samochód nie jedzie(doprecyzowując nie wkręca sie na obroty) i wydaje dziwne dzwięki, jeżeli ktoś miał podobny problem lub może wie co powoduje problem proszę o info.
Samochód nie bierze ani deka oleju, przebieg 120tys km po wymianie klocków, rozrządu.
Jeżeli ma ktoś może zaufanego mechanika który mógłby mi samochód obejrzeć proszę o kontakt jestem z Krakowa.

Pozdrawiam

Problem z turbiną i wchodzi w tryb awaryjny? Ale to tylko strzał z mojej strony

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

przerzuca w tryb zwykły tryby Dynamic i All weather wyłączone, po czasie ikonka znika a samochód jedzie jakby nic się nie stało.

Ostatnia edycja:
ELM327 BT (bez rezystora z PMFactory) + adapter 3 żółty (łączny koszt ~60zł), do tego darmowy AlfaOBD Demo na komórkę z androidem i zczytaj błędy, będzie łatwiej diagnozować.
Przerzucanie w tryb N (wyłączony tryb D i A) to normalna reakcja przy wielu typach błędów, więc tym akurat się nie przejmuj - musisz rozwiązać przyczynę a w tym wiedza jakie błędy wyskakują będzie pomocna

Zamówiłem kabelek kumpel ma akurat ELM, więc pewnie jutro dam update co tam wyszło, dzięki panowie za pomoc narazie nie zamykam tematu.

56506551_2176323569129477_4016744670389338112_n.jpg
Wyskakują trzy błędy, wiecie co dokładnie znaczą, widziałem ze jeden to problem z cylindrem a te dwa pozostałe jakies niejednoznaczne na każdym forum inaczej, no i jakieś rozwiązania :)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc!

Dwa pierwsze to aktywator od MA a trzeci to czujnik ciśnienia doładowania.
Aby stwierdzić ,który jest sprawcą musisz zrobić trochę więcej niż podanie błędów.
Logi są potrzebne.

Amortyzatory
Powrót