h0se166
Nowy
Ja do puki nie zmieniłem wszystkich tulejek w tylnym zawieszeniu też miałem za duze kąty. potem zmienilem wszystkie tuleje dolnych wahaczy po czym pojechalem na stacje diagnostyczna i konty są juz ok.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Witajcie,
właśnie dzisiaj ponownie byłem na badaniach geometrii. Dla wszystkich zainteresowanych. Na pewno, powtarzam na pewno tył nie posiada regulacji kątów. "Alfa 166 3,0", w miejscu które zaznaczyłeś na rysunku (czerwone strzałki) odkręcenie tych śrub nie spowoduje zmiany kąta. Pozostaje zbieżność. U mnie mechanicy ponownie wyregulowali i ustawili całość tj. przód i tył. Twierdzili, że moja przypadłość spowodowana była nieprawidłowym ustawieniem zbieżności tylnych kół. Pojeździmy, zobaczymy.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
sgadak czy mógłbyś zamieścić rysunek pokazujący gdzie dokładnie należy te podkładki wstawić aby zmienić kąty i jak sie ma dodawanie lub zmniejszanie grubosci podkładek do ustawienia kół. Czy jak dodamy grubości to koła będą tak: /---\ czy może tak : \---/.
Bo ja mam tez problem z kontami z przodu ale wczesniej juz mi wyjaśniono , że poprzez zastosowanie zamienników wahaczy uzyskałem taki efekt czyli koła tak /---\ bo wymiary zamienników sa wymiarami uśrednionym dla wszystkich modeli Alf 166 i to powoduje , ze u mnie po wtymianie koła stją tak /---\ mimo że wszystkie wahy nowe. Teraz nie usmiecha mi sie na nowo wymienić i musze cos z tym zrobic bo szkoda opon , ale koszt dwóch opon to i tak mniej niż wymaina wachaczy na nowe i to oryginalne. Swoja droga skoro to prawda z tymi zamiennikami to należało by rozpowszechnić na allegro , że te wahacze to lipa !!!, ja kupowałem w tzw. zestawie (górne , dolne i łacznik) wszystko kosztowało około 630 zł, niestety nie pamietam u kogo kupowałem. Chyba że poszperam po koncie z przelewami.