[159] Problem z elektryką

Alfisti146

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTS
Cześć od jakiegoś czasu mam problem z elektryką przednich drzwi, nie działa centralny zamek w przednich drzwiach, elektryką lusterek, podnoszenie szyb i nie pokazuje mi temperatury zewnętrznej z czujnika lewego lusterka. Podmienilem moduł w drzwiach kierowcy i nic nie pomogło. Miał ktoś podobny problem?

Podlacz pod kompa i zobacz co wyjdzie

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Po podłączeniu pod komputer do nadwozia błąd szyny can a do drzwi kierowcy nie chce się podłączyć

- - - Updated - - -

Do modułu w drzwiach sygnał can dochodzi sprawdzone oscyloskopem

Nie wiem jak jest w 159 bo nie zagłębiałem się ale w 156 jak miałem problem z pokazywaniem temperatury to winny nie był czujnik zewnetrzy tylko ten który jest w kokpicie tam gdzie są te kratki przy regulacji nawiewu i temperatury.

Jakim programem się łączysz?

Sprawdzałem MESem

- - - Updated - - -

Bardzo możliwe ale myślę że ogólnie jeśli w przednich drzwiach jest problem z elektryką to podejrzewam że jednak nie podaje czujnik ten z lusterka

- - - Updated - - -

Podlaczalem jeszcze KTSa i esitronic nic nie pokazal

Nie wiem jak jest w 159 bo nie zagłębiałem się ale w 156 jak miałem problem z pokazywaniem temperatury to winny nie był czujnik zewnetrzy tylko ten który jest w kokpicie tam gdzie są te kratki przy regulacji nawiewu i temperatury.

Tym bardziej dziwne, bo ten czujnik (temperatury wewnętrznej) nie ma nic wspólnego z wyświetlaną temperaturą, zarówno w 156, jak i 159.

Co do problemu autora, to trzeba by sprawdzić przejście pomiędzy drzwiami, a nadwoziem, czy tam kable jeszcze są całe.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Mylisz się ze jie ma nic wspólnego przynajmniej jeśli chodzi o 156. Wymieniłem 2 czujniki w lusterku i nic dopiero po wymianie tego z kokpitu wskazywało poprawnie temperaturę zewnętrzna.

Ok rozumiem ale jeśli to faktycznie ten czujnik w kokpicie to dlaczego w przednich drzwiach nie działa mi centralny zamek, podnoszenie szyb i elektryką lusterek?

Mylisz się ze jie ma nic wspólnego przynajmniej jeśli chodzi o 156. Wymieniłem 2 czujniki w lusterku i nic dopiero po wymianie tego z kokpitu wskazywało poprawnie temperaturę zewnętrzna.

Nie wiem jakim cudem to się stało, też miałem uwalony czujnik w środku i temperaturę zewnętrzną wyświetlał prawidłową.

Możliwe że tak jak napisał kolega kable w połączeniu drzwi i słupka mogą nie mieć styku rozepnij ta kostkę i zobacz czy nie ma tam sniedzi

Ok rozumiem ale jeśli to faktycznie ten czujnik w kokpicie to dlaczego w przednich drzwiach nie działa mi centralny zamek, podnoszenie szyb i elektryką lusterek?
Nie szukaj problemu w czujniku w panelu klimy. Szukaj problemu w sterowniku w drzwiach i połączeniach elektrycznych pomiędzy drzwiami, a nadwoziem.

Sprawdź wtyczkę i gniazdo, jeśli jest ok, to miernik w dłoń i trzeba szukać przerwy.

Tak jak napisałem w 156 tak było gdybym tego nie przerabiał nie napisałbym tego co napisałem. Czytałem że w 156 tak to jakoś dziala nie Wim ale po wymianie wszystko wróciło do normy.

Tak jak napisałem w 156 tak było gdybym tego nie przerabiał nie napisałbym tego co napisałem. Czytałem że w 156 tak to jakoś dziala nie Wim ale po wymianie wszystko wróciło do normy.

Też pisałem o 156 :)

Miales czujniki w obu lusterkach czy w jednym

Ja miałem w obu lusterkach czujniki

2004. Polift distinctiv

Amortyzatory
Powrót