• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem z elektroniką szyb.

bartek11

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 JTDm
Witam wszystkich,

jestem posiadaczem mojej Alfy 147 od 7 lat i jak dotąd pojawiła się pierwsza usterka z elektryką. A dokładniej ze sterowaniem szyb z przodu (z tyłu nie mam elektrycznych). Szyby opuszczają się normalnie, a podnoszą się skokowo. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Byłem u elektryka i powiedział, że do wymiany cały panel sterowania szybami, jak zobaczyłem ceny tych paneli to się zdziwiłem mocno bo 600 - 700 zł ? To trochę sporo, chciałem się Was zapytać czy ktoś miał podobny problem? Jest jakieś inne rozwiązanie niż wymiana? Jeśli nie to będę kupował nowy panel jednak z wiadomych przyczyn wolę tego uniknąć :)

Pozdrawiam

Licznik przebiegu Ci przypadkiem nie zaczął migać przy okazji tej usterki? Spróbuj zrobić osiowanie proxy.

Licznik przebiegu Ci przypadkiem nie zaczął migać przy okazji tej usterki? Spróbuj zrobić osiowanie proxy.

No widzisz zapomniałem o tym napisać. Tak miga mi licznik.

Dzięki za podpowiedź. Poszukam tu na forum czy jest jakiś temat jak to zrobić i dam znać czy się udało może komuś innemu się przyda.

Jeszcze raz dzięki wielkie :)

ELM327 w wersji 1.4 lub niższej przerobiony pod grupę Fiata, MultiEcuScan i ogarniesz sam.

ELM327 w wersji 1.4 lub niższej przerobiony pod grupę Fiata, MultiEcuScan i ogarniesz sam.

Dobra to ostatnie pytanie i wszystko już wiem :)

Kiedyś zakupiłem takie urządzenie: Interfejs diagnostyczny OBD2 iCar3 WiFi nano Vgate

Czy się to przyda? Przejrzałem już aukcje i widzę takie interfejsy jednak chciałem się upewnić czy to co posiadam jest do czegoś przydatne.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

chciałbym Ci pomóc, i jeśli twoja zabawa z osiowaniem spali na panewce mam sterownik szyb ze swapa "dawcy" sprawny. Co prawda on był w wersji 5d, ty masz 3d więc może nie podejść, ale to trzeba sprawdzić. co do ceny to byśmy się jakoś dogadali.

[MENTION=47494]bartek11[/MENTION] nie wiem czy tamtym interfejsem dasz radę, zainstaluj MES mobile jak używasz telefonu i zobacz czy jest taka opcja w aplikacji bo ja jej nie mam to nie wiem. No i czy aplikacja obsłuży interfejs to też nie wiem.

Amortyzatory
Powrót