problem z centralka prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku SYSUNIAdq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SYSUNIAdq

Guest
ostatnio siadlo mi cos w tylnich drzwiach poniewaz wszystkie sie zamykaja jak przekrece kluczyk oprocz tych jednych tylnich wogole centralny sie nie odzywa nie wiem czy pradu nie dostaje czy co ktos mi mowil ze powietrze zeszlo ale jak ???? i jak to moge naprawic??

zdejmij boczek w dzwiach i sprawdz przewody ale z tego co sie orientuje to w alfach jest elektryczny siłownik od zamka i pewnie sie spalił i czeka cie wymian , jak tak kiedys miałem w fiacie tipo i padł ten silniczek elektryczny.

:)

przewody sprawdzilem i dalej nic a jesli twierdzisz ze to silniczek to sobie go jakos naprawie mam wujka co sie takim czyms zajmuje moze cos bedzie sie dalo zrobic przezwoic czy co

nie silniczek tylko siłowniczek

dla pewwnosci mozesz podłaczyc pod wtyczke od siłownika bezposierednio napiecie i zobaczysz czy on działa , tylko nie pomyl wtyczke jedna jest od kontrolki nie domknietych drzwi, jak dobrze pamietam.

ok dzieki dzieki jak tylko bede mial czas to sie tym zajme

ja mialem tyz tylne...
wymienilem caly zamek..koszt 50pln, nie sa one chyba rozbieralne... wiadomo ze wszystko mozna ale nie chcialem sie z tym pierdzielic... pasuja tez chyba od tempry...

aha rozumiem jak tylko cos kasy wyskrobe to sobie wymienie dzieki

ja miałem tak w przednich....nie jest to rozbieralne jeśli nie działa i nie jest to nie włożona wtyczka czeka Cię wymiana ewentualne smarowanie WD-40 może przynieść krótki efekt ale na dłuższą mete sie nie sprawdza. Mogę Ci polecić dobrego handlarza od niego kupuje części do "swojej" tanio i szybko jak coś to pisz na PW

Amortyzatory
Powrót